Çalışanlara müjde geldi. Asgari ücret zammı 2023 belli oldu. 8 milyon işçi sevinecek. Asgari ücretli bayram ikramiyesi ve refah payı ile havalara uçacak.

Beklenen haber geldi, işçilere, emekçilere sürpriz yapılacak. Maaş artışlarıyla şaşkınlık geçirecekler.  Zam belli oldu. Sadece zam değil refah payı da yolda.

Artık emekliler gibi asgari ücretliler de Ramazan  ve Kurban bayramında ikramiye ödemesi alabilecek. Bu da asgari ücret zammı ne kadar olacak? Temmuz Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücrete ara zam tahminleri ve detaylar haberde…

Asgari ücretliye piyango çıktı! Asgari ücrete ara zam oranı netleşti, refah payı ve bayram ikramiyesi de var. Seçim öncesi asgari ücret zammı Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Bugün 81 ilde sandıklar kuruldu oy kullanma işlemleri başladı. Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı bugün belli olacak. Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammı başta olmak üzere birçok maaş ile ilgili vaatleri var. Ancak özellikle asgari ücret zammı son dönemlerde gündemden düşmüyor Milyonlarca kişi yeni asgari ücret ne kadar olacak sorusuna yanıt arıyor. Seçim sabahı da asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Uzmanlar asgari ücret tahminlerini açıkladı Üstelik asgari ücretlilere başka sürprizler de geliyor. Asgari ücret zammına ek olarak bayram ikramiyesi ve refah Payı da gündemde. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2023 Asgari ücret kaç TL olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA 2023

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri 8 milyona yakın çalışan tarafından seçim gününde de en çok takip edilen başlıklar arasında yer alıyor. Asgari ücrete ara Zam konusunda yeni bilgiler var. Uzmanlar asgari ücrete yapılacak olan zam oranının en az %50 olacağını düşünüyor. Çünkü son iki yıllık oranlara bakarsak %50'nin altına düşmedi. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan ara zam da aynı şekilde %50 civarında olmuştu. Bu sebeple de yeni asgari ücret zammının en az %50 olacağı düşünülüyor. Bu durumda da asgari ücret 12.500 TL seviyelerine kadar yükselecek. Çalışanlar bu rakamdan memnun. Ancak kamu işçisine verilen taban maaş çalışanların kafasını karıştırıyor.

KAMU İŞÇİSİNE TABAN MAAŞ 15.500 TL OLMUŞTU

Sendikalar ve hükümet arasında yapılan görüşmeler sonucunda 700.000'den fazla kamu işçisi için Geçtiğimiz günlerde toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı. Bu durumda da kamu işçisine yapılan taban maaş 15.500 TL olarak gerçekleşmişti. Ayrıca kamu işçisine ilk 6 ay içinde refah payı dahil %45 oranında zam verilmişti. Asgari ücretle çalışanlar da net asgari ücretin biraz daha yüksek olmasını talep ediyor. Yani en az 15.000 TL maaş beklentisi var.

BAYRAM İKRAMİYESİ VE REFAH PAYI DA GELECEK

Asgari ücretle çalışanlar için yeni müjdeler de gelmeye devam ediyor. Milyonlarca çalışana bayram ikramiyesi ve refah Payı da konuşuluyor. Ancak bayram ikramiyesi için yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Yeni hükümetin kurulmasının hemen ardından bayram ikramiyesi düzenlemesi TBMM gündemine gelecek. Yapılacak olan bu düzenleme ile birlikte her Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen Bayram ikramiyesinin asgari ücretliler içinde düzenli hale Geleceği tahmin ediliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı