Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammının müjdesini verdi. İşçiler seçime moralli gidecekler.

Seçim öncesi asgari ücrete zam müjdesi. Tüm hesaplamalar tamamlandı Çalışma Bakanlığı açıkladı. 28 Mayıs sabahı asgari ücret 12.500 TL oluyor. Asgari ücretle çalışanlar seçime içi rahat girecek. Hükümet zam oranlarını peş peşe duyurdu.

Asgari ücret zammı son dakika haberi... Milyonlarca asgari ücretle çalışan yaklaşan 28 Mayıs seçimleri öncesinde hükümetten gelecek her açıklamayı bekliyordu. Seçim öncesi miting yapmayacağını ve deprem bölgesini ziyaret edeceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe zam müjdelerini vermeye devam ediyor. Asgari ücret zammı ile ilgili de yeni müjdeler var. Milyonlarca çalışan seçim öncesi rahat edecek seçime gönlünü rahat bir şekilde gidecek. Çünkü asgari ücret zammı ile ilgili karar alındı. Maaşlara büyük zam geliyor 8 milyon Asgari ücretli çalışanın maaşı Sil Baştan değişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da asgari ücret zammı için 10 ay çıktı. 12.500 TL'ye yükselecek asgari ücretle ilgili flaş son dakika gelişmeleri haberimizde…

28 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler öncesinde asgari ücret zammı başta olmak üzere maaşlara zam haberleri milyonlarca vatandaşın en çok araştırdığı konu başlıkları arasında yer alıyor. Asgari ücrete ne zaman zam gelecek, emekli maaşlarına zam var mı, asgari ücret zammı ne kadar olacak gibi birçok sorunun yanıtı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimleri sonrasında yaptığı açıklamada 28 Mayıs seçimlerinden önce miting yapmayacağını ve deprem bölgelerini ziyaret edeceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı sonrasında özellikle deprem bölgesinde yapacağı açıklamalar yakından takip edilmeye başlandı. Asgari ücrete zam memur maaşlarına zam emekli maaşlarına zam en çok aranan başlıklar arasına girdi. Ve beklenen açıklama Nihayet geldi. Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammı 2023 son dakika gelişmeleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete zam açıklamaları milyonlarca vatandaşın en önemli gündemlerinden Biri haline dönüştü. Asgari ücret zammı ile ilgili yapılan her açıklama büyük önem taşırken özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği her söz asgari ücretlileri heyecanlandırıyor. Asgari ücret zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu. Seçim öncesi deprem bölgelerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayının işaret ederek tüm Maaşlar için yüksek zam sözü verdi. Yani emekli Asgari ücretli ve memur maaşlarına Temmuz ayında Okkalı zam gelecek. Çalışanlar bu habere Bir Hayli sevinecek Çünkü Maaşlar ciddi düzeyde artıyor ve en az beklenen zam oranı %50 oluyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA 2023

Asgari ücrete ara zam 2023 son dakika haberleri geldi uzmanların yeni asgari ücret tahminleri yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücret zammı açıklamalarından yola çıkan Uzmanlar asgari ücrete yapılacak olan yeni zam oranlarını tahmin etti. Asgari ücrete en az %45-50 aralığında zam beklediklerini belirten Uzmanlar Temmuz ayında yeni asgari ücretin 12.500 TL olmasını beklediklerini duyuyordu. Üstelik asgari ücretlilere temmuzda başka müjdeler de gelebilir hem de Devlet kanadından.

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Asgari ücretliye diğer bir müjde ise Bayram ikramiyesinden yana olacak. Uzun zamandan beri emekliler gibi bayram ikramiyesi almak için mücadele veren asgari ücretliler İçinde önemli bir haber var. Son iddialara göre Asgari ücretle çalışanlara da bayram ikramiyesi geliyor. Yani devlet Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emekliye ödediği gibi 8 milyon Asgari ücretli çalışana da bayram ikramiyesi ödemeyi planlıyor. Buna ek olarak bayram ikramiyesi konusunda işverenlere prim ve vergi indirimi sağlanması da gündemde. Yani bu durumda işi verenler Asgari ücretle çalışanlara bayram ikramiyesi ödeyecek devlet ise işverenlerden prim ve vergi almayacak.

Editör: Bilal Kayaaltı