Görenleri hayrete düşüren, Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Pazarköy köyünde yaşayan Mesut Yalçın'ın babadan kalma tarlasında bulunan ve kaç yaşında olduğu tam olarak bilinmeyen selvi ağacı, gövdesinin büyüklüğüyle dikkat çekiyor.

Köyde yaşayan hiç kimse ağacın yaşını bilmiyor. Ancak köyün yaşlıları, büyüklerinden ağacın varlığıyla ilgili birçok hikaye dinlediklerini, gövde çapı 9 metre büyüklüğe ulaşan ağacın en az 2 bin 500 yıllık olabileceğini belirtiyor. Bunun için de yetkilileri köye davet ederek, ağacın kesin yaş tespitini yapmalarını ve ağacın tescillenip, koruma altına alınmasını istiyor.

“TESCİLLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Pazarköy’de selvi ağacının bulunduğu tarla sahibi Mesut Yalçın, “Tarlamızın içinde selvi ağacı bulunuyor. Bu ağaç tarihi bir ağaçtır. Yetkililerden, bu ağacın koruma altına alınmasını istiyoruz. Köyün büyükleri bu selvi ağacının 2 bin 500 yıllık olduğunu söylediler. Bizde tarlamızın içinde bu ağacı bu zamana kadar koruduk. Ama bundan sonra bu ağaç yaşasın, ömrü uzun olsun diye yetkililerden bu ağacın tescillenip, korunmasını talep ediyoruz. Benim çocukluğum bu ağacın altında geçti. Bu tarla hep ceviz ağacıydı. Bu ağaç Ezine bölgesinin tarihi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi