Emekli ve işçilerden sonra memur maaşlarına yapılacak olan zam heyecan meydana getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den baş döndüren zam açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının  ardından gündeme gelen ve en çok tartışılan konuların başında da Temmuz ayında uygulanacak olan ara zamlar geliyor. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları ile çalışan milyonlarca vatandaşı 3 Temmuz'da büyük bir zam bekliyor. Temmuz ayındaki ara zam oranı netleşti mi? Memur ve emeklilere yüzde kaç zam uygulanacak? asgari ücret kaç TL olacak? Merak ettiğiniz tüm sorular için detaylar haberimizde.

Mayıs ayının sonlarına yaklaşırken maaş zamları ile ilgili haberler de giderek artmaya başladı. gündemde onlarca zamlı rakam tahmini bulunurken; uzmanlar da gerekli çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu sözleşme töreninde 700 bin kamu işçisi için %45 zam oranı ile en düşük kamu işçisinin maaşını 15.000 TL seviyesine yükseltti. ardından yaptığı Bir açıklamada en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisinin maaşından aşağı kalmayacağını vurgulayarak 22.000 TL'ye kadar yükseleceğini dile getirdi.

YÜZDE 45 ZAM BEKLENİYOR

Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşının 5500 TL seviyesinden 7500 TL'ye çıkartılması ile emeklilere mutlu bir haber verilmiştir. Bu zammın ardından gözler Temmuz ayına çevrildi. memur ve emekli maaşlarına aynı oranda zam uygulanırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile milyonlarca memur ve emeklinin beklentisi en az yüzde 45 zam beklentisi oluştu. Konuya açıklık getirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kritik bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, emekli maaşları için bu yıl Temmuz ayında kademeli zam uygulamasının geçerli olacağını ve düzenleme ile ilgili üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Kademeli zam uygulamasına göre; emekli maaşı alan vatandaşların maaşlarına göre zam oranları da değişiklik gösterecek.

MEMUR MAAŞLARINDA BEKLENMİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşlarına uygulanacak olan kademeli zammın detaylarını açıklamasının ardından aynı durumun memur maaşlarına uygulanıp uygulanamayacağı da araştırılmaya başladı. Söz konusu kademeli zam düzenlemesi için memur maaşları ile ilgili detaylarda bir değişiklik olmadığı biliniyor. Henüz bir açıklama olmasa da memurlar bu konuda meraklarını geride bırakamıyor. Konu hakkında en güncel bilgilerden haberdar olabilmek için sitemizi takip edebilirsiniz.

Editör: Bilal Kayaaltı