Destek ödemeleriyle ilgili takvimin belirlendiğine dikkat çekildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan destek ödemeleri için düğmeye basıldı. Bakanlığın vereceği para hakkında detaylar ise şöyle…

Kabinenin kurulmasının ardından bakanlar vatandaşı rahatlatmak üretimi arttırmak için çaba sarf ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilecek olan desteklerle ilgili flaş adımı attı. İşte merak edilen detaylar…

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan sosyal destek ödemeleri için haziran ayı planları belli oldu. Ödemelerin ne zaman yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alırken bakanlık net tarihi henüz açıklamadı.

Yapılan açıklama kapsamında aile destek ödemesinin e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilebileceği belirtilirken ödemelerin de PTT üzerinden ailelere ulaştırıldığı aktarıldı. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra PTT kurum ödemeleri yazarak PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma seçeneğini kullanarak ödemelerin yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile Destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak destek ödemeleri de merak ediliyor. Hanede yaşayan kişi sayısına göre yapılan ödemeler için aylık maaş tutarı da önemli bir etkendir. Bakanlık tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda yapılan ödeme tutarları şu şekildedir:

Hane içerisinde yaşayan kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altında olan kişilere 1250 TL ödeme yapılacak.

Hane içerisinde yaşayan kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ile 911 TL arasında olanlar için 1100 TL ödeme yapılacak.

Hane içerisinde yaşayan kişi başına düşen aylık geliri 911 TL ile 1372,30 TL arasında olanlara 950 TL ödeme yapılacak.

Hane içerisinde yaşayan kişi başına düşen aylık gelir 1372,30 TL ile 1833,45 TL arasında olanları ise 850 TL ödeme yapılacak.

Editör: Bilal Kayaaltı