Bayram müjdeleri emeklileri menün edecek, haneler ekonomik anlamda rahatlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi, bayram ikramiyeleri sevinci yaşanacak.

SSK, BAĞ-KUR, ETY emeklisine büyük müjde! Bayram ikramiyesi bol bol  geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. tur seçimlerini kazanması ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Seçim sürecinde en karlı çıkan kesim emekliler oldu. Emekliye peş peşe ödeme müjdeleri veriliyor. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli Bu ödemelerle rahat bir nefes alacak. Yaklaşan Kurban bayramına doğru SSK BAĞ-KUR memur ve EYT emeklisine dev Müjde geldi. Emekliye peş peşe ödeme yapılacak. Üstelik bayram ikramiyesi ödemesi de rekora koşuyor. Emekli ikramiye tutarları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde emekli Bayram ikramiyesine zam sözü vermişti. Peki, yeni bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2023 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi kaç TL?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 14 Mayıs tarihinde yapılmış ancak kazanan çıkmayınca 28 Mayıs'ta 2. tur gerçekleşmişti. Seçimlerin ikinci turunu kazanan isim Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin bir kez daha Cumhurbaşkanı oldu. Seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatleri de gündeme geldi. Seçimden hemen bir gün sonra canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emekliye Müjdeli haberi duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz verdiği gibi emekli Bayram ikramiyelerine zam yapılacağını açıkladı. Üstelik yeni hükümetin kurulmasından hemen sonra asgari ücret zammı memur maaş zammı ve emekli maaş zammı da netleşecek. Peki, 2023 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli Bayram ikramiyesine ne kadar zam gelecek?

SSK BAĞ-KUR MEMUR VE EYT EMEKLİSİNE MÜJDE

Emekliler seçim sonrası gelecek müjdeli haberleri dört gözle bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da seçimden hemen bir gün sonra katıldığı canlı yayında emeklilere müjde üstüne müjde verdi. Milyonlarca emekliliği yüzünü güldürecek bayram ikramiyesi kararı alındı. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi tam 2 katına çıkıyor. Milyonlarca emeklinin yüzü bu haberle gülerken yeni Bayram ikramiyesinin En az 3000 TL en fazla 4000 TL olacağı konuşuluyor. Yani emekli Bayram ikramiyesine yapılacak zam Şu an için kesin değil ancak yeni kabinenin kurulmasından hemen sonra kesinleşecek.

EYT EMEKLİSİNE ÇİFTER ÇİFTER ÖDEME GELİYOR

Müjdeli haberde EYT emeklisi için geldi. Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan ancak evrakları yetişmediği için maaşı bağlanamayan emekliler çifter çifter ödeme alacak nokta Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin Ramazan Bayramında alamadığı bayram ikramiyesi hesaplara yatacak. Buna ek olarak emekliye Toplu maaş ödemesi de yapılacak. Yani EYT emeklisi alamadığı toplu maaşı tek seferde alacak.

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Diğer yandan emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri de merakla bekleniyor. Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlıyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin de en geç 15 Haziran tarihinde hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşları da öne çekilebilir. Özellikle 27-28-29 Haziran'da maaş alan emeklilerin en geç 15 Haziran'da maaş alacakları tahmin ediliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı