Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs’ta ikinci tura kalmıştı. Türkiye bugün seçimini yapacak, milyonlar sandık başına gitmeye başladı. Öte yandan emeklilerin yüzü artan ikramiye ve maaşlarla gülecek.

Emekliye seçim öncesi zam bombaları peş peşe gelmişti. Özellikle bayram ikramiyesi zammı konusunda rekabet kızıştı. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu peş peşe bayram ikramiyesi zammı müjdesi verdi. Seçimi Kazanan taraf Bayram ikramiyesine Okkalı artış yapacak. Peki, emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli Bayram ikramiyesine ne kadar zam geliyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu bugün yapılıyor. Türkiye'nin 81 ilinde sandıklar kuruldu oy verme işlemleri Sabahın erken saatlerinde başladı. Sandık başına giden milyonlarca vatandaş oldukça heyecanlı Ancak bu seçimin asıl kazanan tarafı emekliler oldu. Çünkü emekliye seçim öncesi ve seçim sonrası için birçok vaat var. Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan özellikle emekli bayram ikramiyesi konusunda gündemi kızıştırdı. Her iki aday da seçim sonrası kutlanacak olan Kurban Bayramı için bayram ikramiyesi vaadi verdi. Emekliye bayram ikramiyesi 8.500 TL'ye kadar yükselecek nokta Yani bu seçim emeklilere yaradı.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDELERİ GELDİ

Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden hemen sonra Haziran ayında Kurban Bayramı kutlanacak. Bugünkü seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu Yarışıyor. Cumhurbaşkanı adayları seçim öncesinde birçok vaatte bulundu. Bu vaatler arasında emekli bayram ikramiyesi zammı da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde Malatya'da yaptığı açıklamada emekli Bayram ikramiyesine zam talimatı verdiğini söyledi ancak rakam vermedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise emekliye büyük müjdeyi verdi. Seçilmesi durumunda emekli Bayram ikramiyesine büyük artış yapacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu Kurban Bayramı öncesi 15.000 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bu ödemenin bir kısmı Kurban Bayramı ikramiyesi olacak bir kısmı ise Ramazan Bayramı'nda eksik yatan ikramiyelerin tamamlanması olacak.

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Peki, verilen bu vaatler sonrasında emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu? Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili Şu an için Net bir rakam açıklanmadı. Bugün yapılacak olan seçimin sonuçlarına göre hangi adayın seçileceği Bayram ikramiyesini de belirleyecek. Ancak emekli Bayram ikramiyesinin en düşük 3000 TL olması bekleniyor.

Bayram ikramiyesi bir gün Ramazan Bayramı öncesinde alınan kararla birlikte 2000 TL'ye yükselmişti. Ancak emekliler bu rakamı az bulmuştu. O sebeple Bayram ikramiyesinin artması ve 3000 TL'ye kadar çıkması bekleniyor. Diğer yandan emekli maaşlarına da zam yolda. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına ve 7500 TL üstü maaş alan emekliye zam yapılacak. 2023 emekli maaş zammı en az %45 olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı