Bursalıların pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri pazar alışıverişini yaptığı Reyhan mahallesindeki pazar aksında hafta sonu yağan karın ardından buzlanma yaşanınca esnaf ve müşteriler zor anlar yaşadı. Osmangazi Belediyesi, sorumluluk alanındaki çarşıda kar temizlemesi yapmadı, ellerine kürekleri alan pazarcı esnafı karları temizledi, buzları kırarak yaşanabilecek kazalara karşı önlem aldı. Onlarca kez belediyeyi aramalarına rağmen yetkililerin çarşıya gelip kar temizliği yapmadığını söyleyen esnaf, “Osmangazi Belediyesi’ni arıyoruz muhatap bulamıyoruz, telefonu açan kişiler, ‘tamam, gereken yapılacak’ demelerine rağmen 2 gündür ne gelen var ne de giden. Müşteriler buzlanan yolda zor anlar yaşadılar, kayanlar, düşenler oldu. Bizler elimize kürekleri aldık yolları temizledik, tuz dökerek buzlanmayı önledik. Lafa gelince hizmet var, Osmangazi Belediyesi şimdi işe yaramayacaksa ne zaman yarayacak?  Sosyal medyadan paylaşım yaparak hizmet olmuyor” diye konuştular.

2 GÜNDÜR BUZLAR TEMİZLENMEDİ

Öte yandan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, twitter hesabından ilçe sınırlarında kar temizleyen ekiplerin fotoğraflarını paylaşmış, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Belediyecilik şehri tutkuyla sevmeyi, gece gündüz çalışmayı gerektirir. İlçemiz genelinde buzlanmayı önlemek için çalışan ekiplerimize çorba ikramında bulunduk. 350 kişilik bu dev ekibe gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” notu yazmıştı.

Yapılan bu paylaşıma rağmen, Şehreküstü Meydanı’nda biriken karları temizleyen Osmangazi Belediyesi’ne ait ekiplerin, cami kaldırımındaki buzları 2 gündür temizlemediklerinden dolayı, vatandaşlar zor anlar yaşamaya devam ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi