Yaşanan ekonomik krizi, halkın tepkisini görmeyen iktidar, belediyelerde büyük yenilgiyle karşılaştı. 2019 seçimlerinde Beyoğlu’nda birinci parti olan AK Parti, CHP’den fark yedi. İstanbul’un en renkli semti olan Beyoğlu’nda belediye başkanı seçilen İnan Güney, ekibiyle zaferini kutladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güney,  “Değerli Beyoğlu Belediyesi emekçisi kardeşlerim, Sizler bu devletin ve Beyoğlu halkına siyaset üstü hizmet eden çalışanlarısınız, görevinizin sınırlarını belirleyen de devletimizin yasalarıdır. Bu dakikadan itibaren yazısız, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyin. Hiçbir siyasi partinin, emeğinizi gölgelemesine müsaade etmeyiz, ettirmeyiz. Her birinize güveniyorum” dedi.

Otogaza büyük indirim! Otogaza büyük indirim!

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum'a karşı zafer kazanmasının yanı sıra kesin olmayan sonuçlara göre; 30 Büyükşehir Belediyesi'nden CHP 14, AK Parti 12, DEM 3, YRP 1 Büyükşehir kazandı.1977’den beri ilk kez CHP birinci parti olurken, AK Parti de 2002’den beri ilk kez ikinci parti oldu.

Editör: Bilal Kayaaltı