14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimi için geri sayım devam ederken, Muharrem İnce’ye partisinin içinde oyları bölüyor tepkileri yükselmeye devam ediyor. Son olarak Memleket Partisi, Sivas birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Saçlı, adaylıktan ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 “KİŞİSEL HIRS VE KİBİR”

Birinci sıra adayı  Saçlı sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “Memleket Partisi ile birkaç günlük bir geçmişim olmasına rağmen yaşadıklarım ve gördüklerim ilkeli ve dürüst siyaset şiarıma oldukça ters düşmüştür. Parti şehrine ve ülkesine hizmet etmek isteyen insanlardan çok, kişisel hırs ve kibirlerini ön plana çıkarmaya çalışan ve -bir hayli siyaseten kabiliyetsiz- insanlarla siyasi hareketini sürdürmeye çalışmaktadır. Aynı şekilde partide liyakatsizliğin had safhada olması da beni bu karara iten önemli nedenlerden biri olmuştur.

Sonuç olarak kısa zamanda Memleket Partisi çatısı altında yaşadıklarımdan dolayı birinci sırada aday gösterilmiş olsam dahi milletvekilliği adaylığımdan ve parti üyeliğinden istifa etmekteyim. Adaylığımın duyurulmasından sonraki ilk günden bu yana arayan, tebrik eden ve desteklerini açıklayan yüzlerce kişi ve kuruma şükranlarımı sunmaktayım.

SORUYU BEĞENMEDİ HAKARET ETTİ

OĞAN’A DESTEK OLACAĞINI AÇIKLADI

Başta da söylediğim gibi, hayatımın en özel anılarının çoğunu barındıran şehrim Sivas’a ve ülkeme layıkıyla hizmet etmek için bugünden itibaren daha çok çalışacağımı belirtmek isterim. Vatanına ve milletine gerçekten hizmet etmek isteyen tüm parti ve siyasetçilere başarılar dilerim. Ayrıca kendisiyle hiçbir iletişim yahut tanışıklığım olmamasına rağmen, türlü ambargo ve güçlükler yaşayan ve yükselen bir ivmeyle halktaki karşılığını alan Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Sinan Oğan’a da yürekten desteklerimi açıklamak isterim.”

Editör: Bilal Kayaaltı