BİSİAD’ın geleneksel hale gelen iftar programına bilişim sektörü temsilcileri ve dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Gecede,  İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak,  “Sanal gerçeklik ile dijital ölümsüzlüğün felsefi yorumu" konulu konferans gerçekleştirdi. Buluşmaya, BİSİAD  Başkan Yardımcısı Nesrin Erdem,  BİSİAD önceki dönem Başkanı Osman Akın, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun, GESİAD Başkanı Murat Kaya ve BİSİAD temsilcileri katıldı. 

“STK’LAR SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI”

Derneklerin topluma hizmet etmesi gerektiğini vurgulayana BİSİAD Başkanı İdris Doğrul,  “Maalesef Bursa'da 5 bin 400'e yakın dernek var. İşlevsel olarak ne yaptığına bakarsak onun sayısı 40-50'dir. Bunların bizim tarafımızdan denetlenmesi kuruluş yılımızdan bugüne kadar anlımızın akıyla denetimden geçtik. Çünkü kapatılan dernekleri duyduk. Bu bizim için biraz da sıkıntılı. Sivil toplum kuruluşlarının yaşanır ve sürdürülebilir olması, insanlığa hizmet etmesi önemli.  Biz ülkenin en eski bilişim derneklerinden bir tanesiyiz ama Bursa'nın bizim kıymetimizi anlama noktasındaki hala ısrarcı ve inatçılığını da anlamış değiliz" diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ, MİLLETİMİZİ SEVİYORUZ”

Dijitalleşmenin önemine değinen Doğrul, “Yeni dönemi anlatmaya çalıştık, hala da anlatmaya devam ediyoruz. Bütün sektörlerin içinde biz varız olmaya devam edeceğiz. Bunu bürokrasi ve politik paydaşlarımıza anlatmakta zorlanıyoruz ama yolumuzdan dönmüyoruz. Ülkemizi, milletimizi seviyoruz ve dolayısıyla kendi inancımızın doğrultusunda ülkemizi en iyi şekilde icra etme yolunda tüm bileşenler olarak hareket ediyoruz. "Yeşil mutabakat dedik, dönüşüm dedik fakat bu dönüşümün sancılarını yeni yeni hissetmeye başlayacağız. Bir öngörümüz var bunu hep beraber paylaşıyoruz” dedi.

“MALİYETLERDE HATIRI SAYILIR ARTIŞ VAR”

Türkiye’de yıldızı parlayan firmaları anımsatan BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, "Türkiye ölçeğine yetişen ve hatta yurt dışıyla satışlarını destekleyen firmalarımızla gurur duyuyoruz. İsmen söylemeyeceğim ama biz birbirimizi biliyoruz. Bursa bizi biliyor. Görmezlikleri de çok kısa süre içerisinde görünür hale getireceğiz" diyen Doğrul, enflasyona bağlı olarak TL’nin değersizleşmesiyle birlikte girdi maliyetlerinin arttığını belirterek, “İşçi ve maliyetlerde diğer sektörlere göre hatırı sayılır artış var. Mali kaynaklara ulaşım noktasında devletin bir yere kadar yettiğini ancak bir yerden sonra bu kaynaklardan yeterince faydalanamıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Sektörle ilgili bilgilendirme yapan Doğrul’dan sonra kürsüye çıkan İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak, bilişim sektörüne felsefi bakış açısını ele alan bilgilendirmelerde bulundu.

Farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini hatırlatan BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, sektör temsilcilerini tarım konulu konferansta bir araya getireceklerini söyledi.

Editör: Bilal Kayaaltı