Satın aldığımız ürünü bir gün sonra aynı fiyata alamadığımız bir süreçten geçiyoruz.

Bu ülkenin, ayın sonunu getiremeyen milyonlarca insanı var.

Asgari ücretle çalışan işçisi, emeklisi perişan, esnaf borç bataklığında!

Çiftçi hızla üretimden çekiliyor, sebebi belli, girdi maliyetlerindeki inanılmaz artış.

Dilimle satılan karpuzu ve uçmuş fiyatını bildiği halde, kendi ülkesinin dar gelirlileriyle dalga geçen, güç zehirlenmesine uğrayan AK Parti Ankara il Başkan yardımcısına ne anlatabilirsin sen, Kenan!

Say say bitmiyor, ekonomideki çalkantı, zam furyası, freni patlamış kum yüklü kamyon gibi, önüne geleni eziyor, yok ediyor!

Dün, Saadet Partisi’yle yollarını ayırdıktan sonra Yeniden Refah Partisi’ni kuran Dr. Fatih Erbakan, Bursa’daki ziyaretleri kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Rahmetli Hoca’nın oğlu Fatih Bey, AK Parti’nin yanlış politikalardaki ısrarını hatırlattı, ülkenin felakete sürüklediğini söyledi.

Şu mevzuya dikkat çekelim,

Hükümetin icraatlarını ele alan, İYİ Parti’nin televizyonlara verdiği reklamlar, Fatih Erbakan’ın iktidarı ekonomi, faiz, borç, haciz ve üretim üzerinden yerden yere vuran çıkışı, Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğinin işareti olsa gerek.

Yeniden Refah kurulduktan sonra, partiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurdurdu fısıltılarının dedikodudan ibaret olduğunu, AK Parti hükümetini çok fena açıklamaları ile eleştiren Erbakan, niyetini bir kez daha ispatladı…

Baksanıza, “biz istişareye önem veriyoruz, parti tabanı iktidarın politikalarına şiddetle karşı” ifadeleri, yapılacak seçimin ikinci turunda bile Erdoğan’a desteğin olmayacağının işareti.

***

Fatih Erbakan, hükümeti öyle eleştirdi, öyle acayip noktalardan vurdu ki, " Sanayi üretiminin milli gelire oranı yüzde 24'ten 20'ye, tarım üretimi ise yüzde 12'den yüzde 5'e düştü. 2021 yılında 10 milyona yaklaşan, Yunanistan nüfusuna yakın işsiz var. 11 milyon 362 bin insan gıda, 5 milyon 700 bin hane yardım almış. 9 buçuk milyon insan sağlık sigortasını ödeyememiş. Çiftçinin traktörü hacizli, tarlalar ekilemiyor, emekli, asgari ücretle çalışan işçi perişan, esnaf borç bataklığında" dedi.

Mesela, ülkemizde milyonlarca kişinin hayat pahalılığı faiz ve haciz kıskacında olduğunu söyleyen Erbakan, böyle “adalet ve kalkınma olmaz” dedi.

Evet, olmaz, hakikaten olmaz! Akaryakıta gelen zamları görüyorsunuz, tetikledikleri ise hepimizi yakından ilgilendiriyor, gıda ürünlerine aklımızla alay edercesine zam geliyor.

İsterseniz hatırlayalım, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bundan 5 ay önce yaşanan ekonomik buhranı, zam yağmurlarını durduracaklarını söylemişti.

Duran, fiyatı düşen, geri çekilen ne var?

Sadece bir hiç!

Asgari ücrete, emekli maaşlarına yapılan artış yok oldu, mum gibi eridi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yaşanan acayiplikten kurtulmanın reçetesini 4 başlıkla özetledi, iktidar olduklarında denk bütçe yapacaklarını söylerken, Refahyol hükümetini ve onun efsane Başbakan’ı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı örnek gösterdi.

Fatih Erbakan, kamu kuruluşları hatta Cumhurbaşkanlığı da dahil olmak üzere israf yapılmayacağını, imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılmasına son verileceğini, faiz giderlerinin azaltılacağını…

Yılda 150 milyar dolarlık bir kaynağın borçsuz, zamsız, vergisiz şekilde bulunması ve 4 adımla elde edilecek imkanla da üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomiye geçileceğini söyledi.

Ve çareyi açıkladı,

“Üretim istihdam, ihracat olmadan borçtan kurtulamayız, dış ticaret açığından kurtulamayız, işsizliğe çare bulamayız, fakirliği ortadan kaldıramayız. Bunu kim yapabilir? Bunu sadece Milli Görüş yapabilir diye her fırsatta haykırıyoruz.”

Fatih Erbakan, babasından kopya çeken üslubu ve uzun konuşması ile iktidara yürüdüklerini ifade etti.

Diğer yanda ise muhalefeti, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu her fırsatta itibarsızlaştıran, bu adımını bilerek atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakalım seçim atmosferi daha da ısındığında Fatih Erbakan’a da ağır eleştiriler getirecek mi?

Bekleyip göreceğiz.

Muhalefet dört bir koldan ve ekonomi üzerinde eleştirilerinin dozunu arttırıyor,  Erdoğan ve ekibi, vatandaşın cebini rahatlatacak hamlelerini ne zaman yapacak, bekleyip göreceğiz.

Bitirirken,

Dünkü buluşmada dikkatimi iki şey çekti, birincisi Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı’nın selamlama konuşması yapmaması ki, kendisini tanıtmak anlamında kürsüye çıkması gerekiyordu. İkincisi de, Fatih Erbakan’ı gölge gibi takip eden Necati Aslan’ın oğlu Bilal Aslan’ın, genel başkanın oturacağı “ayrıcalıklı koltuğu” kaldırıp, herkesin oturduğu bir iskemleyi yerine koyması alkışlanacak hareketti.