Ürettiğini pazarlamanın, tanıtmanın en önemli yolu fuarlardır.

Kurulan bu köprüler sayesinde iş insanlarının ufku açılıyor, yeni pazarları görüyor, tanıyorlar.

Sadece bu mu?

Kentlerin tanınmasında da çok büyük katkısı oluyor, fuarların.

Buradan yola çıkarak BTSO, üreten, ortaya çıkardığı değeri dünyaya pazarlamak isteyenlere yol açıyor.

Bunu yurt dışındaki fuarlara gittiğinizde anlıyor, şahit oluyorsunuz.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın uluslararası organizasyonlarında milyon dolarlık iş anlaşmaları yapan, küresel müşterilere imal ettiklerini satan kentimizdeki sanayiciler, yurda döndüklerinde önce kapasitelerini, ardından da istihdamı arttıran adımlar attıklarını gören birisiyim.

BTSO’nun açtığı bu küresel alan şimdi büyüyerek devam ediyor.

Dün 11-14 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nın lansman tanıtımı yapıldı.

***

Büyüyor dedik ya,

11.ci kez gerçekleşecek olan Junioshow ilk defa BTSO’nun dinamiği, iştiraki Küresel Fuar Acentesi (KFA Fuarcılık) tarafından organize edilecek.

Biliyorsunuz, bu ve benzeri organizasyonlar önceleri Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından yapılıyordu.

Ama artık, KFA var.

Lansman toplantısında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olan İsmail Kuş’un fuarlara verdikleri destekten söz ettikten sonra, şu ifadeleri bakma gerekirse:

“Bundan sonra apayrı bir organizasyonla farklı bir atmosferde yapacağız.”

Kuş’un ardından sektörün önemli ismi Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, Başkan İbrahim Burkay’ın verdiği desteğe dikkat çekerek:

Bizim bu fuar organizasyonuna ilk sevk eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay olmuştu. Hatta isim babası dahi kendisidir. Sağ olsun Başkanımız bize sahip çıktı. Bundan sonra Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nı KFA Fuarcılık aracılığıyla düzenleyeceğiz. İnşallah bu fuarımız yeni bir başlangıcımız olur. Sıfırdan başlıyormuşuz gibi heyecanlıyız.”

Öte yandan 160’tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin ise,

Sektörümüzün ihracatını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bebe-Çocuk tekstilinin bireysel başarılarını, birlikte hareket etme yeteneklerini göstererek geçtiğimiz yıllarda ne kadar doğru bir noktaya geldiğini gördük. Junioshow ilk başladığından beri BTSO’nun desteğine sahipti. Ama biz şunu gördük. KFA Fuarcılık’ın Ev Tekstili fuarındaki başarısını ve sıçrayışını gördük. Tekstil birliği olarak her zaman arkadaşlarımızın yanındayız” dedi.

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Nüvit Gündemir, Junioshow ile faz değişiminden söz etti. Bursa’nın genetiğinde tekstil olduğunu, KFA’nın açtığı yol sayesinde BEKSİAD çatısı altındaki üreticilerin daha farklı hedeflere ulaşacaklarını ifade etti.

***

Toplantıda ev sahibi olarak son konuşmayı yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, KFA çatısı altında ilk defa bebe çocuk giyimi organizasyonuna imza atacaklarını söyledi.

Burkay’ın şu çıkışı çok önemli, “Fuarın ruhunu değiştiriyoruz. Yurtdışı alım heyetlerini ağırlamanın yanında yurt için alım heyetlerini de ağırlayacağız. En büyük toptancılarını buraya getireceğiz. Bu fuarda birçok etkinlik hayata geçecek.”

Evet, fuarlarda hayat var, buraları üretimi tetikleyen, ihracatı ışıldatan buluşma yerleri.

Artık daha profesyonel düşünmek için iş insanları bu şekilde örgütlenmesi gerekiyor.

Çünkü rekabet var, BTSO Başkanı Burkay ve ekibi bu hareketliliği görüyor, dolayısıyla hamleler yapıyorlar.

En ufak ayrıntılar dikkate alınıyor. Amaç ve hedef belli, Türkiye ekonomisine katkı.

Unutmadan hatırlatayım, Bursa Ocak’ın ilk çeyreğinde uluslararası Junioshow’a hazırlanırken, diğer tarafta şehrimizdeki iş insanları dünyanın farklı ülkelerindeki fuarlarda BTSO ile boy göstermeye devam ediyor.