Korona sürecinden tüm dünya sanayisi etkilendi; üretim yavaşladı, fuarlar yapılamadı.

Ardından toparlanma başladı ve çarklar eskisinden daha hızlı dönmeye başladı. Çünkü talep patlaması yaşandı.

Bursa’daki iş insanlarını dış pazarlarla buluşturan; ihracatı, dolayısıyla üretimin artmasını tetikleyen BTSO, iç ve dış alıcıları fuarlarda buluşturmaya başladı.

Bu kapsamda…

Geçtiğimiz hafta, 12-15 Ocak tarihlerinde Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı düzenlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuna, TÜYAP Bursa Fuarcılık ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği de omuz verdi.

Düşünün 3 gün süren fuara 4 kıta, 71 ülkeden bin 300’ü aşkın yabancı iş insanı, sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Yanı sıra 28 bin kişi de TÜYAP çatısı altındaki stantları ziyaret etti. Aynı zamanda 52 şehirden gelen sektör temsilcileri fuarda ticarete ortak oldu.

Ayrıca buluşmalarda, pazarlık çatısı altında anlaşmalar yapıldığını ve siparişler alındığını da belirtelim.

Yapılan anlaşmalar şu anlama geliyor,

Bursa sanayisindeki üretim katlanarak artıyor ve ihracatla birlikte ülke ekonomisi katma değer kazanıyor. Böylelikle şehrin tanıtımına da haliyle büyük bir destek verilmiş oluyor.

Şu bir gerçek ki,

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası sektörlerin ihracat odaklı büyümesine yönelik hamlelerine köprü olurken, dış pazarlarda ayakta kalmanın en önemli iki aktörüne dikkat çekiyor, “kalite ve liyakat.”

Yani, BTSO sayesinde Bursa iş dünyasına küresel alandaki hedeflerini büyütmesi için açtığı nitelikli kapılar artacak, büyüyecek.

Mesela, Yıldırım ilçesindeki Vişne caddesinden 4 kıtaya ihracat yapan bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretimi arttırmakla birlikte, istihdama da ışık saçıyor.

Evet BTSO, birçok sektörü ticari safari ile dünyayla buluşturan, olmazsa olmazımız ihracat çıtasını daha yükseklere çıkarmaya gayret ediyor.

Başta,

Almanya, ABD, Malezya, Çin, Japonya, Fransa, Güney Afrika, Kenya, İran, Fas ve Rusya gibi önemli pazarlarda düzenlenen ikili iş görüşmelerine katılan BTSO üyeleri, küresel arenada yeni iş ağları oluşturuyor.

Kısacası BTSO, ihracat, üretim, küresel alanda tanıtımın başarı hikayesini yazmaya devam ediyor!

Hatırlatmakta fayda var,

Yılın ikinci Junioshow Fuarı yine Bursa’da, 1 – 4 Haziran 2022 tarihleri arasında ‘Sonbahar – Kış’ konsepti ile ziyaretçileriyle buluşacak.