Ekonomik sıkıntı sebebiyle işsizlik kervanına gün geçtikçe kişiler ekleniyor. Youtube kanalı Bavul TV, Bursa sokaklarında vatandaşlara ‘Mutlu musunuz?’ sorusunu yöneltti. ‘Bu ülkede emekli olmak, mutsuzluk için yeterli sebep’ diyen de vardı, ‘Elektrik fatusarından bıktığım için gaz lambası aldım’ diyende vardı.

Nurettin Salman isimli genç; “Ekonomi açıdan gelecek kaygısı yaşıyorum, üniversite mezunuyum, iş bulamıyorum. Bu krizden dolayı da çoğu kurum işçi çıkardığı için iş bulamıyorum. İmkanım olsa yurt dışına giderim. Mutfak masraflarına bile yetişemiyoruz. Annemlerle beraber kalıyorum, onlar olmasa yaşayamam” dedi.

35 SENE ÖNCESİNE DÖNDÜK

Kemalettin Sönmez isimli emekli ise şunları söyledi: “Emekli olmak bu ülkede mutsuz olmak için eterli sebep. Gaz lambası aldım. Elektrik faturaları yüksek geldiği için gaz lambası aldım, mümkün olduğunca elektrik kullanmıyorum. Yaşım 55, bundan 35 sene öncesine döndük. 30 yıl öncesine dönsek 100 sene ileri gitmiş gibi olacağız, sosyal hayat olarak.”

‘KENDİMİZE GELMEMİZ LAZIM’

Harun Sancaktar, mutlu olmadığını ifade ederek, “Çok mutlu değilim, iş bulamıyorum. İş güç yok, dershaneye gidiyoruz umudum yok. Mezunum, ama işsizim. Öğretmen olmam lazım ama atanamıyorum” diye konuştu. Kendisini emekli olarak tanıtan kişi ise, “Kendimize gelmemiz lazım. Biz ne yapmalıyız ki birbirimize destek olmamız lazım. Ötekileşme had safhada. Bu dil hiçbir dine uymayan özellikle merhamet üzerine inmiş dinimize hiç uymamaktadır. İnsani bir noktadan hareket etmezsek hal daha perişan olacak. Siyasetteki dil toplum kutuplaştırılıyor. Ülkücüleri bile birbirine düşürür hale geldik. Geçim şartlarından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. İşsizlik var. Herşey pahalı, mutlu nasıl olalım? Mutsuzluk sadece ailede olmaz, ekonominin bozukluğu da sebeptir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi