Milletin teveccühünü kazanmakla, vatandaşın anasını ağlatmak, ahını almak, çaresiz bırakmak, gözünün yaşını akıtmak bambaşka bir şey!

Her söze, kürsü konuşmasına, “bizim medeniyetimiz insana hizmet için vardır” çıkışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’yı emanet ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Yeşilova, Altınova ve Fatih Mahallelerinin Yalova Yolu’na cepheli olduğu bölgede bulunan insanları kentsel dönüşüm adı altında mağdur etmek için inanılmaz çaba gösteriyor.

Bunu da devletin, diğer adıyla iktidarın gücünü kullanarak yapmaya çalışıyor.

Yalova yolu Beşyol mevkiinde bundan yaklaşık 5 yıl önce, Recep Altepe döneminde kamulaştırma yapılmıştı. Onlarca işyeri yıkılmıştı.

Bu alanın kamulaştırılmasındaki gerekçe ise hastane yapılmasıymış.  Malumunuz, Altepe görevden alındıktan sonra yıkılan işyerlerinin arazisi yaklaşık 3 yıl bomboş durdu.

Bu arada yaklaşık 30 dönüm arazi, metrekaresi 2500 liraya kamulaştırılmış. Alinur Aktaş da hastane olacak araziyi müteahhitte metrekaresi 7500 liradan satmış. Şimdi buraya 15 katlı konut ve iş merkezi inşası için çalışma başlatıldı.

Söylenenlere göre, bu alanda 3-4 parsel arsası olan bir hanımefendi, buraya hastane yapılacağını duyunca arsalarını Büyükşehir’e bağışlamış.

***

Dün, evleri, işyerleri haraç mezat ellerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmak istenen, Yalova Yolu üzerindeki Altınova Mahallesi’nde esnafla buluştum. Bir süre önce Büyükşehir’in Genel Sekreteri Ulaş Akhan’ın kendileriyle görüştüğünü, Büyükşehir’in parasının olmadığını, ‘ya müteahhitle anlaşın, ya da şuurlandırma yapacağız’ demiş.

Nasıl ama canla başla tehdit!

Kimi 30, kimi 40 senede alın teriyle kazandıkları işyerlerini, evlerini amacı Bursa’ya hizmet etmek olan Alinur Aktaş ve taifesi tarafından korkutularak, ‘biz ne bedel biçtiysek kabul edeceksiniz’ mantığı ile ellerinden alınmak isteniyor!

Yılların sanatkarı 70 yaşındaki Hüseyin Yağız, Büyükşehir Belediyesi’ne acayip tepkili: “Anlımızın teriyle kazandıklarımızı üç kuruşa vermeyeceğiz, ‘sarı öküzü’ bunlara kaptırmamak için mücadele ediyoruz, biz burada kentsel dönüşüme karşı değiliz. Tapulu mallarımızın, işyerlerimizin, evlerimizin değerini istiyoruz. Büyükşehir, 5 yıl önce belirlenmiş rakamları bize teklif ediyor. Bunun adına gasp derler. Haksızlık bu. Bursa Büyükşehir Belediyesi bizleri korkutarak sindirerek, mallarımızı elimizden alamayacak, buna müsaade etmeyeceğiz.”

Ticarethane sahipleri, 5 yıl önceki TEFE ve TÜFE’nin hesaplanarak masaya oturmak istediklerini söylüyor. Amaçları Bursa’ya hizmet olan alnı secdeden kalmayan arkadaşlar ise, 140 metre kare tapulu evi, dükkanı olan vatandaşa, 2+1, 1+1 daire teklifinde bulunuyorlarmış!

Nalıncı keseri gibi, hep bana, hep bana!

Cuma günleri otomatiğe bağladığı Cuma mesajlarıyla iyi bir mümin olduğunu kanıtlama çabasında olan AK Parti Bursa Milletvekili, betondan, inşattan, en iyi arazilerden anlayan Atilla Ödünç, feryatları arşa yükselen Altınova’daki seçmenini ziyaret etse, büyük sevaba gireceğini garanti edebilirim.

Çünkü seçim bölgesinde halka zulüm ediliyor.

***

Evet, Yeşilova ve Altınova mahallelerinde kentsel dönüşüm adı altında, tıpkı Doğanbey TOKİ’de olduğu gibi, buradaki hak sahiplerine kan kusturulmaya çalışılıyor! Algı operasyonu yapılıyor, birkaç duyarlı, şuurlu, yumruğunu sıkan, dik duran, bana ne demeyen esnaf hariç,

Bilinçsiz ve tepki göstermesini bilmeyen insanlar ürkütülüp, rant elde edilmek isteniyor.  Bunu yapmak isteyenlerin partilerinin tabelasında da, ‘Adalet ve Kalkınma’ yazıyor, Kamil!

Mahallede konuştuğum bir esnaf, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını söylemiş. Aydın, ilgileneceğim demiş, bir daha ortalıkta gözükmemiş. Eczacı komşumuz, beyaz gömleğini çıkarıp tozlu, paslı yerlere gitmeyecekse,  bu kederli insanların sorunlarıyla ilgilenmeyecekse, rozetini çıkarsın, AK Parti’ye katılsın!

Burada mağduriyet var, burada belediye hizmeti alamayan esnaflar var, burada 5 yıl önce yerlerine teklif edilen rakamdan daha düşük miktarlar verilerek, ‘çekin gidin’ denilen mazlumlar var.

Geçtiğimi hafta İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, il Başkanı Selçuk Türkoğlu ve yöneticiler,  bölge esnafıyla görüşmüşlerdi. Yaşanan skandalı mağdurlardan dinlediklerini söylemişti Türkoğlu. Bu işin peşini bırakmamalılar, sonuna kadar takipçisi olup, hemşerilerimizin yanında Tophane surları gibi durmalılar.

***

Ortadoğu, dünyanın farklı coğrafyalarında ve özelde İsrail’in kalleş politikalarına anında refleks gösteren Bursa’daki STK’lar, dernekler,

İkamet ettiğiniz şehrinizde hakları gasp edilmek istenen esnaf, sanatkar ve hak sahipleri var. Yüreğiniz yetiyorsa, Yalova yolu üzerinde şöyle yeri göğü inleten, bu insanların yanında yer aldığınızı cümle aleme gösteren bir basın açıklaması yapın da, dünya, pardon, Bursa sizi ayakta alkışlasın!

Ne yapılırsa yapılsın, Bursa’da vatandaşının isyanını, medyaya verdikleri reklamlarla duyurmayan, kimseden ses çıkmaz düşüncesiyle hareket edip, sindirmeye çalışan, kentsel dönüşüm adı altında millete acı çektirmek isteyenlere karşı dik durmak zorundayız.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslenmek istiyorum!

Başkan, ah alma! İnsanları kahır içinde bırakma, yüzüne gülücükler dağıtan dalkavuklar seni hoş tutabilir, makamına gelip plaket verebilir, bazı şeyleri de unutmana vesile olabilirler ama…

Acı içinde bıraktığın insanların inandığı Allah’ın adaletinden asla kaçamayacağını sana hatırlatmak isterim.

Dücane Cündioğlu’nun şu sözüyle bitirelim: Putlarını terk et, çünkü hepsi bir gün seni terk edecekler. Sen seni terk etmeyecek olanı ara!