Bakanlığa bağlı Hava Kalitesi İzleme Merkezi bünyesindeki Sürekli İzleme Merkezi, hava kalitesini an be an kamuoyunun bilgisine sunuyor. Bakanlığın ‘temiz’ dediği İnegöl’de yine Bakanlık verilerine göre; hava kalitesi oldukça hassas olduğu bildirildi. Bakanlık açıklamasında, hava kalitesi günden güne değişiklik gösteren İnegöl’deki anlık hava kalitesi için; “Açık hava sporları için iyi bir hava değil. Bisiklet sürmek için iyi bir hava değil. Açık havada yürümek için iyi bir hava değil. Dışarıda bir şeyler yemek, piknik yapmak için iyi bir hava değil” değerlendirmesi yapıldı.

KÖMÜR DAĞITIMI SÜRÜYOR

Şehrin tamamında doğalgaz altyapısının olmasına rağmen halen tonlarca odun kömür kullanımının had safhada olduğu Bursa’da, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise hava kirliliğinin sebeplerini internet sitesinden kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, sanayinin sebebiyet verdiği kirlilikten belediyenin mesul olmadığı vurgulandı. ‘Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği’, ‘Motorlu Taşıtlardan Kaynaklanan Hava Kirliliği’ ve ‘Sanayiden Kaynaklanan Hava Kirliliği’ başlıkları altında kirli havanın sebeplerini sıralayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, alınacak tedbirleri de kamuoyunun bilgisine sundu. Bu arada, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde maddi durumu iyi olmadığı öne sürülen ailelere muhtarlar aracılığı ile kömür dağıtımı devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR TOPU ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNE ATIYOR

Belediyenin sadece ‘Isınmadan kaynaklanan hava kirliliği Yönetmelik’ doğrultusunda denetimler yaptığı dile getirildi. Tespitlerin ilgili kurum ve kuruluşlara tutanak eşliğinde bildirildiği belirtildi. Açıklamada; “Endüstriden Kaynaklanan ( fabrika, atölye v.b işletmelerin üretimleri sırasında kullanılan yakıt kazanlarından meydana gelen hava kirliliği ya da üretimleri sırasında oluşan kimyasal gazlar) hava kirliliğini denetleme ve idari yaptırımda bulunma yetkisi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndedir” denildi.

Editör: Haber Merkezi