Gününde yapılacağı iddia edilen seçime bir yıldan fazla bir zaman var.

Ama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşla bire bir muhatap olup, omuzuna elini atıp, derdini, sıkıntısını dinlemeye, gündeme taşımaya devam ediyor.

Böyle olunca da, halkın teveccühü kaçınılmaz oluyor.

Akşener dün, İnegöl ve Yenişehir’de gelenekselleşen esnaf ziyaretleri yaptı, kendiliğinden oluşan kalabalığa hitap etti.

Ardından İYİ İl Başkanlığı’nın Merinos’ta düzenlediği iftar programına katıldı.

Burada bir parantez açayım.

Bursa’nın en büyük salonu, bir anda 3 bin kişinin yemek yiyebildiği fuaye alanındaki kalabalık, AK Parti’nin iktidara geldiği ilk yıllardaki coşkuyu hatırlattı.

Selçuk Türkoğlu ve ekibi, muhtarları, dernekleri, iş insanlarını davet etmiş.

Oruçların açılmasına 30 dakika kala bir tane bile boş masa kalmadı ama insanlar akın akın Merinos’a gelmeye devam ediyordu.

Anons yapmakla kendisini görevlendiren Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, “ayakta kalanlar aç kalmayacak, cantık ve çorba ikramımız var” demek zorunda kaldı.

Tabi, Deva Partisi Bursa’nın Emek’te gerçekleştirdiği iftardaki gibi misafirler yemek sırasına girmedi ama ayakta kalanlar, masada oturanlarla aynı aşı yiyemediler.

Oruçlar açılıp yemek duası yapıldıktan sonra kürsüye çıkan Meral Akşener’in gördüğü ilgili ve kalabalıktan moralinin bir kat daha arttığını belirtmek isterim.

Bu arada kadınların Akşener’e olan sevgi ve muhabbetini, iktidar çok iyi analiz etmesi gerekiyor.

Akşener, bir kere daha Millet İttifakı’nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağına dikkat çekti.

Milletin iradesine, teveccühüne güvendiğini belirtti.

Ve “bizim iktidarımız da “Haram” kelimesine müsaade edilmeyecek” dedi.

“Güç zehirlenmesi” AK Parti’nin sloganları arasındaydı. Umarız, Akşener iktidar koltuğuna oturduğunda, vaatlerinin aksiyle imtihan olmaz, haramla, yolsuzluklarla, liyakatsiz isimleri devletin kadrolarına yerleştiren bir fani olarak anılmaz. Kendilerine olan ilginin farkında olan bir profil çizer, şimdiden vekil sıralaması için hayal kuranların, hayallerini boşa çıkarır.

Bu arada,

Ekonomik krizin toplumun tüm kesimini perişan ettiğini vurgulayan Akşener, esnafın, çiftçinin, köylünün, işçinin, emeklinin perişan edildiğini söyledi.

Bu ülkede yaşayanların, bu zor süreci seçimde sonlandırabileceğini sözlerine ekledi.

Evet, Meral Akşener Bursa’dan mutlu ve mesut ayrıldığı kesin.

Örgütlü, hazırlanmış, dersini iyi çalışmış İYİ Parti Bursa teşkilatı, Merinos’u doldurdu.

Bu heyecan, eğer 2023 seçimi, hesapsız bir şekilde yapılırsa İYİ Parti penceresinden sandığa yansıması nasıl olacak, hep beraber göreceğiz.

Ama,

Şunun garantisini verebilirim, AK Parti iktidarı yaşanan hayat pahalılığının önüne set çekemezse, vatandaş 20 yıllık serüvene son vermesi kaçınılmaz olur.