Osmangazi ilçesinde Kırcaali Mahallesi’ndeki Hacısalih Cami’nin bahçesindeki çatının içler acısı hali görenlerin tepkisine neden oluyor. 15 yıl önce hayırseverlerden toplanan parayla yaptırılan ve son cemaat yeri olarak kullanılan bahçenin çatısının kaplamaları dökülmeye başladı. Yağan yağmurda akan çatının üzerine koyulan naylon branda da yırtılınca, ibadethaneye yakışmayan görüntüler ortaya çıktı. Cemaat, Bursa Müftülüğü’nün bir an önce duruma el atması gerektiğini, 3 ayda kaba inşaatı bitirilen Şehreküstü Meydanı'ndaki Diyanet Vakfı inşaatına gösterdiği hassasiyeti göstermesini isterlerken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı da yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmaya davet ediyor.

Şehreküstü Meydanı'ndaki Diyanet'in mini sarayının kaba inşaatı 3 ay gibi kısa sürede bitirildi.

‘NAYLON BRANDA KOYDUK ÇÜRÜDÜ’

Cami bahçesindeki çatının tehlike arz ettiğini dile getiren 65 yaşındaki Fehim Aldanmaz, “Çatıdan yağmur yağdığı zaman sular akıyor. Cuma günleri cemaat burada namaz kılıyor, önümüz kış. Sosyal mesafe kurallarını da göz önünde bulundurduğumuzda caminin bahçesi dolup taşıyor. Yıllar önce biz buraya naylon branda serdik, tedbir aldık ama yırtıldı, çürüdü. Osmangazi Belediyesi, mescidin musalla taşının üzerine çadır koymuştu. Şimdi Mustafa Dündar’dan bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmasını rica ediyoruz. Bir iyilik yapmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

‘BURSA MÜFTÜSÜ GELSİN GÖRSÜN’

Cami çatısının bir gün vatandaşın üzerine yıkılacağından korktuğunu söyleyen ve Bursa Müftülüğü’nü de göreve çağıran Feridun Türük, “Bursa Diyanet Vakfı milyonlar harcayarak Şehreküstü’ne idari bina yapmasını biliyor ama Hacısalih Cami’nin bahçesinde tehlike arz eden çatıyı görmüyor, üç kuruş para harcamaktan çekiniyorlar. İbadethanenin bahçesindeki çatının her yeri dökülüyor. Demirler çürümeye başladı, naylon branda sermişlerdi ama o da kuru yaprak gibi döküldü. İnanın çatının halini görenler burası Hindistan mı demekten kendilerini alamıyorlar. Bursa’yı yönetenleri camimizin bahçesindeki rezilliği görmeye davet ediyorum” diyen Türük, müftülüğe de çağrıda bulunarak, “Merak ediyorum Bursa Müftüsü İzani Turan camimizin nerede olduğunu biliyor mu? Müftü Bey gelsin görsün burasının halini” şeklinde ifadeler kullandı.

‘TEHLİKE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE’

Yıllardır Kırcaali mahallesinde oturduğunu ve caminin cemaati olduğunu söyleyen Ali Şahin (67), “Burası Allah’ın evi. Görüntü çok kötü, aynı zamanda caminin çatısı tehlike arz ediyor. Başımızın üzerinde duruyor. Çatıda delikler oluştuğu için demir karkasta çürümeler söz konusu. Camide para toplanmıyor. Yetkililerden, belediyelerden çatıyı tamir etmelerini istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi