Giresun Dereli'de yaşanan sel felaketini kaleme aldıktan sonra bir çok arkadaşımız arayıp Bursa şehir merkezindeki dereleri sorup, mevcut duruma vurgu yaptılar. 
MHP Osmangazi ilçe yönetimlerinde görev yaptığımız Enver Vardar Yunuseli Havaalanı etrafındaki yapılaşmaya, Nilüfer Deresine ve daraltmaya dikkat çekerken  Mihrapli bölgesine de tekrar tekrar vurgu yapıyordu. 
Aynı zamanda, 
Osmangazi Belediye Meclisinde beş yıl birlikte görev yaptığımız Ayşe Orakci'da sokak sokak Muradiye semtine ve ismi dere olan çıkmazlara dikkat çekiyordu. 
Namazgah, Alacahirka, Setbasi ile Gökdere ve Cilimboz semt ve derelerin durumlarini sorguluyor, kamu binalarına işaret ediyordu Ayşe Orakcı. 
Haklıydı, çünkü;
Gerek meclis üyesi olduğumuz gerekse değişik zamanlarda belirttiği bölgelerde taşkınlar yüzünden büyük sorunlar yaşanmış ve de meclis gündemine gelmişti. 
Buradan yola çıkarak;
Osmangazi Belediye Başkanlığı 2 dönem önce Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmasına imza atmıştı. 
Çok başarılı bir çalışma idi. 
O günde, bugün de teşekkür ve takdirlerimizi ifade etmekten imtina etmiyorum. 
O çalışmada, 
En ince ayrıntısına kadar;
Sıvılaşmış, şişmiş, taşkın ve heyelan bölgeleri belirtilmiş durumdadır. 
Fakat,
O gün söylediğinizi tekrar ifâde edelım. 
Master Çalışma Planında yer alan sorunların kalıcı ve kökten çözümüne dair bir adım atılmaz ise adı geçen çalışma iyi bir arşiv niteliğine dönüşür. 
Son iki dönemdir önemli projelere imza atan Osmangazi Belediye Başkanlığına gerek merkezi idareden gerekse Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından verilecek destekler ile çözüme giden yolun kısalacagi çok açıktır. 
Vakit kaybetmeden...