Ramazan ve Kurban Bayramları yakınlarıyla, akraba ve komşularıyla buluşmak yerine tatile dönüştüren vatandaşlar, farklı şehirlere ve tatil beldeleri ile memleketlerinde geçirmek için yollara çıkmaya başladı. Hem Bayram öncesi hem de sonrasında oluşan trafikte ölümlü kazaların olmaması için sürücülerin trafik kurallarına çok dikkat etmesi gerekiyor.

“KURALLARA RİAYET EDİN”

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır, yola çıkan ve çıkacak olan sürücülere; hız ihlalleri, hatalı sollamalar, yorgunluk, dikkatsizlik ve araç bakımlarına dikkat etmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Şehirlerarası yollardaki trafiğin bu dönemlerde normalden daha yoğun olduğuna dikkat çeken Çakır, "Bayram vesilesiyle yola çıkacak olan tüm hemşerilerimizden istediğimiz her zaman olduğu gibi kurallara riayet etmeleri ve uymalarıdır" dedi.

OTOMOBİL BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

Sürücülere, yol ve sürüş güvenliği için yola çıkmadan önce de yerine getirmesi gereken yükümlülüklerinin olduğunu anımsatan Çakır, kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araçların periyodik bakımlarının ve muayenelerinin zamanında yapılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. Şehirlerarası uzun yolculuklara çıkacak sürücülerin iki saatte bir mola vermek suretiyle kan dolaşımı için kısa yürüyüşler yapmasının hayati önem taşıdığının altını çizen Çakır, "Ayrıca aracınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce aracımızda tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmelidir" diye konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı