Pandemi öncesinde her gün en az 30 bin kişinin yolculuk ettiği Bursa Otogarı (Burulaş Bursa Otobüs Terminali), dünyayı sarsan virüsten nasibini aldı. Hükümetin aldığı kısıtlama kararıyla birlikte yolcu sayısı ve sefer sayısında önemli bir düşüş yaşanıyor.

‘BÜYÜKŞEHİR’DEN MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ’

Virüs salgını sebebiyle hayata geçirilen kısıtlamalar en çok şehirlerarası otobüs işletmelerini sıkıntıya soktu. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yolcu sayısının düşmesi ile birlikte bazı otobüs firmaları bilet fiyatlarında indirime gitmesi de yolcu düşününü engelleyemedi. Burulaş verilerine göre; normal bir günde en az 800 otobüs seferiyle yaklaşık 30 bin kişinin yolculuk yaptığı Bursa Terminali’nde şimdilerde adeta kuş uçmuyor. Terminaldeki otobüs firma temsilcileri, yazıhane kiralarını bile ödeyemez hale geldiklerini dile getiriyor. Çalışan personelle birlikte giderlerin sabit olmasına rağmen gelirlerin düştüğüne dikkat çeken terminal esnafı; “Her gün 30 bin kişinin gelip geçtiği terminalde şimdilerde bu sayı 10 bini bile bulmuyor. Hal böyle olunca gelirlerimizde ciddi bir düşüş yaşandı. Bilet satışlarında üçte iki oranında bir düşüş var. Buna karşılık personel ve kira giderlerimiz sabit. Belediyeden müjdeli haberleri bekliyoruz. Kira alınmayacağı yönünde bir açıklama geldi; ama henüz bir resmi tebligat yok” diye konuştu.

KREDİ DEĞİL HİBE DESTEĞİ İSTİYORLAR

Terminalde cafe restoran işleten esnaflar da işlerin azalmasından mustarip. Esnaf, krediler yerine hibe destekleri bekliyor.

Editör: Haber Merkezi