Tekstilde asırlara dayanan üretim tecrübesine sahip Bursa, ihracatını Bursa Textile Show Fuarı ile güçlendirmeye devam ediyor. Sektör temsilcilerinin kenetlenmesiyle yılda iki kez düzenlenen Bursa Textile Show, kısa sürede marka fuarlar arasında yerini almayı başardı.

BTSO'nun üretimi arttıracak akademik projesi tamamlandı BTSO'nun üretimi arttıracak akademik projesi tamamlandı

KFA Fuarcılık şirketinin tecrübesiyle konseptini yenileyen, nitelikli alıcı heyetleriyle de firmaların ihracat yolculuğuna önemli katkılar sağlayan Bursa Textile Show Fuarı, 5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında 180’e yakın firmanın katılımıyla ziyaretçilerini ağırladı. 2023-2024 sonbahar-kış giysilik kumaş koleksiyonlarını yerli ve yabancı iş profesyonellerinin beğenisine sunan fuar, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 holde, toplam 10 bin metrekarelik alanda gerçekleşti.

SEKTÖRÜN KALBİ TEXRİLE SWOV’DA ATTI

Sektörün marka buluşmasında, yurt dışından nitelikli alıcılar Bursa'daki firmalarla işbirliği masasında bir araya geldi. BTSO ve UTİB ortaklığında KFA Fuarcılık şirketinin çalışmaları kapsamında Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarından gelen yabancı alıcılar, fuarda stant açan firmalarla önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Fuarda ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın Ur-Ge projeleri kapsamında B2B organizasyonu da düzenledi. Türk tekstil üreticilerini dünyanın dört bir yanından alıcılarla buluşturan fuar ile sektörün kalbi 3 gün boyunca Bursa Textile Show’da attı. Fuarı yerli ve yabancı 7 bini aşkın iş profesyoneli ziyaret etti.

 SEMİNERLER DÜZENLENDİ

Bursa Textile Show, firmaların küresel arenadaki ihracatçı kimliğine güç katarken, aynı zamanda trend alanları ve seminerleri ile birçok yeniliğe de ev sahipliği yaptı. Tekstil sektörünün nabzının attığı fuarda ilham verici seminerler de yoğun ilgi gördü. Fuar boyunca moda endüstrisinde önemli bir deneyime sahip olan WGSN Mindset Direktörü Kim Mannino WGSN sonbahar kış 24-25 Kumaş Trendleri, AIT Yapay Zeka Geliştiricisi Çilem Afacan moda ve tekstil endüstrisindeki dijital dönüşüm, Lenzing Türkiye İş Geliştirme Bölüm Müdürü İlkşen Dedeoğlu Demiray tekstilde sürdürülebilirlik için çözüm önerileri ile Türk Patent Endüstrisinden Gayrimenkul Uzmanlık Asistanı Muhammet Tunça tasarım tescil süreçleri konularında seminer gerçekleştirdi.

DÜNYAYA AÇILAN BİR SEKTÖR

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, tekstil sektöründe büyük tecrübeye sahip Bursa’nın ihracat pazarlarında güçlü performansını sürdürdüğünü söyledi. BTSO olarak tekstil sektöründe daha fazla markanın küresel ligde yer alması gerektiğini, bunun da sektördeki ihracatçı sayısının artmasından geçtiğini belirten İsmail Kuş, “Bursa Textile Show Fuarı’mızın amacı sektör temsilcilerimizin dünyaya açılmasını sağlamak. KFA Fuarcılık şirketimizin organizasyon tecrübesiyle fuarımız çıtasını artırmayı sürdürüyor. Fuarlar firmalarımızın kendini dünyaya göstermesi açısından önemli. Bu fuarımızla dünyanın farklı coğrafyalarından alıcıları Bursa’da ağırladık. Fuarda yapılan iş görüşmelerin önümüzdeki dönemde ihracata daha fazla yansıyacağına inanıyorum.” dedi.

 “YİNE GELECEĞİM”

Fuara gelen yabancı alıcılar da programın her geçen dönem niteliğini artırdığını ifade ettiler. Belçika’dan gelen sektör temsilcisi Maes Lena, ilk defa geldiği fuarın firması için oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Bursa’da firmalarla yeni işbirlikleri yapacağıma inanıyorum. Önümüzdeki sene de fuarı ziyaret etmeyi istiyorum.” dedi. Rusya’dan gelen Nadezhda Dronova Türkiye’den birçok firmayla işbirliği yaptığını, Bursa Textile Show Fuarı sayesinde yeni firmalarla tanıştığını belirtti. Fuarda güzel bir atmosferin olduğunu kaydeden Dronova, “Fuarın enerjisi çok yüksek. Geniş kapsamlı bir organizasyona imza atılmış.” diye konuştu.

“DÜNYA ÇAPINCA MARKA FUAR”

Kahire Ticaret Odası Hazır Giyim ve Ev Tekstili Komite Başkanı Mohammed Elsalam, Bursa Textile Show Fuarı’na birçok kez katıldığını belirterek, “Bursa tekstilde dünya kalitesinde markalara sahip. Bursa Textile Show Fuarı dünya kalitesinde bir organizasyon. Burada bulunmaktan dolayı memnunum.” ifadelerini kullandı.

AVRUPA VE RUSYA ALICILARI

Sektör temsilcileri de tekstilde modayı belirleyen organizasyonun her geçen yıl kalitesini daha da yükselttiğini belirttiler. Bursa Textile Show katılımcısı Murat Salkım, fuarların firmanın dünyaya açılmasında bir fırsat olduğunu dile getirerek, “Fuarın en başından bu yana katılımcısıyız. Her geçen sene fuar kalitesini yükseltiyor.” dedi. Fuar katılımcısı Cemil Tunca, oldukça yoğun geçen fuarda özellikle Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan alıcılarla verimli iş görüşmeleri yaptıklarının altını çizdi.

“BURSA DÜNYA MODASINI BELİRLİYOR”

Fuar katılımcısı Sait Yılmaz her sene Bursa Textile Show Fuarı’nda stantlı katılım sağladıklarını ifade ederek, önümüzdeki dönemde de fuarda yer almayı istediklerini belirtti. Yılmaz, “Üretici firmaların olması sebebiyle bu fuar sektör için oldukça faydalı. Trend alanları, seminerler, hollerin büyüklüğü ve fuarın 3 gün olması çok iyi. Bursa Textile Show, gerçek trendi ve dünya modasını sürdüren büyük markaların tüm alıcılarının geldiği bir organizasyon. Bu bakımdan Bursa dünya trendlerini belirlemede önemli rol oynuyor.” diye konuştu. Fuar katılımcısı Gökhan Erüst ise bir Bursa firması olarak Bursa Textile Show Fuarı’nda olmanın firma için avantajlı olduğunu belirtti.

“FUAR SAYESİNDE İHRACAT YAPTILAR”

Fuar katılımcısı Engin Sarıkaya, Bursa tekstil sanayisinin dünyaya açılması için fuarın önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, “Bu fuar sayesinde şimdiye kadar birçok firma ilk ihracatını yaptı. Çok sayıda firma dış ticaret operasyonlarını bu fuarla güçlendirdi.” dedi. Fuar katılımcısı İslam Ali, fuarın şirketin yıllık ihracat hedeflerine ciddi katkı sağladığını belirterek, birçok yeni müşteriyi Bursa Textile Show sayesinde kazandıklarının altını çizdi. Sektör temsilcisi Ayla Şenocaklılar 3. kez katıldığı fuardan oldukça memnun olduğunu ve hedef Pazar olarak belirledikleri ülkelerden birçok müşteri ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Tekstil sektörünün buluşması Bursa Textile Show Fuarı’nın 11.’si 13-15 Şubat 2024 Tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirecek.

Editör: Bilal Kayaaltı