Son zamanlarda sıcakların artmasıyla Bursa’nın buzdolabı olarak bilinen Uludağ, doğaseverlerin akınına uğruyor. Sarıalan bölgesindeki kamp alanın çevresindeki çöp konteynerlerine ve ağaç kenarlarına konulan yiyecek atıkları, karpuz kabukları ayılar tarafından tüketiliyor. Ormanda avlanmadan kolay olanı seçen ayıların, yavrularıyla birlikte çöpte bulduklarını yedikleri belirtiliyor.
Haber Sümeyye Kayaaltı
Bursalıların Palabıyık Cemal olarak bildiği et mangal restoranın çevresine gelen ayıları, kampçılar araçlarının içinden seyrederek cep telefonlarıyla görüntülemeyi de ihmal etmiyorlar.
AFRİKA'YI ANDIRDI
Bir vatandaş, aracıyla çöpleri karıştıran ayı ailesinin yanına kadar gelerek, hayvanların poşetlerde buldukları yiyecekleri cep telefonuyla görüntülemesi, Afrika'da safariye gelenlerin hatırlattı.
“OTOMOBİLLERİNİN İÇİNDEN SEYREDİYORLAR”
Her akşam ayıların beslenmesi için onlarca kişinin araçlarıyla restoranların bulunduğu alana geldiğini dile getiren Şaban Gülsüm, “Sarıalan’da adeta ayı saferi başladı. Hayvanlar ormanda yiyecek bulmaktansa buraya atılanlarla kolayca besleniyorlar. Ayılar yemeklerini yerken meraklılar da otomobillerinin içinden seyredip cep telefonlarıyla o anları ölümsüzleştiriyorlar” diyen Gülsüm, barakaların ve çadırların arasına domuz, çakal ve tilkilerin gelerek bırakılan yiyecekleri yediklerini söyledi.