Bir kişinin, kurumun, kuruluşun, derneğin, STK’nın, hatta muhtarların bile yaşadıkları şehrin kalkınması için kafa yormaları, proje üretmeleri, didinmeleri herkesi sevindirir.

Aynı şekilde o kentte yapılan yanlışlara itiraz etmeleri de, prangalardan kurtulmanın adıdır.

Hemen hatırlatayım, dünyanın yerleşim yerinden en kısa sürede ulaşılabilir turizm merkezi Uludağ’dır.

Bursa’dan kara yolu ve teleferikle 30 dakika.

İstanbul Taksim ve 4. Levent’ten aracının kontağını çevirenler, 2 saat sonra Uludağ’daki otel odasında dinlenmeye başlıyorlar.

***

Ama.

Bundan yaklaşık 3.5 yıl önceydi, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştay’ı’ beyaz cennette yapılmış ve iki gün sürmüştü.

Veysel Hoca zirvede yaptığı konuşmada,  adından da anlaşılacağı gibi, ‘Uludağ’da artık 3 ay değil, yılın 12 ayı turizm’ yapılacağı sözünü vermişti.

Aradan neredeyse bin 220 gün geçti, Uludağ için verilen sözler buhar oldu. Tek yapılan, kağıt üzerinde icat edilen, Alan Başkanlığı ve bol bol algı!

Acı olan ise, otellerin kapılarına 15 gün önce kilit vurması. Personel de Akdeniz ve Ege’ye yelken açması.

***

Tabi ki Bursa’nın, Uludağ’ın turizmden hak ettiği payı alamamasından dolayı üzülüyor, kahroluyoruz ama dükkanı kapatıp gidecek değiliz.

Ne pahasına olursa olsun Bursa’mızın, bacasız sanayinin popüler kenti olması adına mücadele edeceğiz.

Bu arada ümitlerimizi yeşerten, güzel bir gelişme yaşandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, herkesin kıskandıran bir adım attı.

Uludağ’da, ‘Spor Zirvesi’ projesi…

Ekmekçi ve derneğin ikinci başkanı Mehmet Gerçeksi, geçtiğimiz günlerde destek için Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret ettiler. Vali Bey, zirveyle ilgili verilen bilgiler doğrultusunda destek olacağını söyledi.

Canbolat’ın, Uludağ’ın tanıtımına örnek olacak proje için öncülük yapması çok anlamlı.

Şimdi sıra, ilçe belediyelerinin yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti'nin Bursa Milletvekilleri de.

Amasız, falansız, filansız, Mehmet Ali Ekmekçi’nin projesine ‘biz de varız’ demeli. Bursa'nın menfaatleri gözününde bulundurulmalı.

Çok iyi bir tanıtım, çok iyi bir organizasyon ile Uludağ, TSYD Bursa Şubesi’nin attığı Spor Zirvesi adımıyla, fark edilecek.

Bundan 40 yıl önce Uludağ, yaz kampı için Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve daha birçok futbol takımının tercih ettiği bir platoydu.

Spor zirvesi ile yeni bir dönemin kapısı aralanabilir. Yeter ki herkes elini taşın altına koysun, proje üretsin, didinsin.

Aynı zamanda, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da bu gelişmelere  kulak kabartması gerekiyor.

Sonrası çok kolay…