Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Evde Hasta Bakım ve Hasta Nakil Hizmetleri Birimi, miyopati rahatsızlığı bulunan ve 5’inci sınıftan sonra da omur eğriliği hastalığı başlayan 17 yaşındaki Sevgi Bayat’ın hüzün gözyaşlarını mutluluk gözyaşlarına çevirdi. Yaklaşık 4 aydır Fizyoterapist Mehmet Yakup Sürer ve Fizik Tedavi Uzmanı Erol Ünal tarafından özenle takibi yapılan Sevgi Bayat, hayata karşı olan umudunu yitirmeden mücadeleye devam etti. Fizyoterapist Sürer eşliğinde evinde egzersizler yaptırılan Sevgi, artık evin içinde bastonla da olsa yürümeye başladı.

‘BÜYÜK AŞAMA KAT ETTİ’

Fizyoterapist Mehmet Yakup Sürer, yaklaşık 4 ay önce Sevgi Bayat’ın bu hizmet için Evde Hasta Bakım ve Hasta Nakil Hizmetleri birimine başvurduğunu söyledi. Sevgi’nin 5’inci sınıftayken skolyoz ameliyatı geçirdiğini belirten Sürer, “Sevgi’nin ümidi doktorlar tarafından kırılmış. Fakat şuan belli bir aşama kat ederek destekli yürümeyi sağlayabildik. 40 derece üzerinde bir eğrilmesi söz konusuydu. Bizim tedavide amacımız, bel, sırt ve alt bölgelerdeki kaslarını kuvvetlendirip Sevgi’yi ayağa kaldırmaktı. Bu amaca yüzde 80 ulaştık. Tedavi devam ediyor. Sevgi’nin de azmiyle büyük bir aşama kat ettik” dedi.

‘ODAMDAN HİÇ ÇIKAMADIM’

Zeynep - Orhan Bayat çiftinin iki çocuğundan biri olan Sevgi Bayat, yaklaşık 17 yıldır yürüyemediğini ve çeşitli rahatsızlıklarla boğuştuğunu dile getirerek,“Depresyona girdim ve odamdan hiç çıkmadım. Okuldan eve gelince bütün gün ağlardım. Doktorlar yüzüme ‘yürümeyeceksin, çabalama’ dedi. Bu durum insanı intiharın eşiğine de getirebilirdi. Aileme yük olduğumu hissediyordum. Yaklaşık 4 ay önce yine bir ameliyat oldum. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum. Mehmet Yakup Sürer hocamız evimize geldi. Olacağına inanmıyordum ama Yakup Hoca ile büyük bir ilerleme kat ettim. Gittiğim fizik tedaviler 15 yıl işe yaramazken, Yakup Hoca ile 4 ayda bu kadar mesafe almamız umutlarımı yeşertti. Çok mutluyum. Herkes gibi ben de yürümek ve koşmak istiyordum. Şimdi elimden tutulduğunda yürüyebiliyorum. Daha iyi olmak için çabalıyorum. Hayata tekrar tutunmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Kendisine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür eden Sevgi ve annesi Zeynep Bayat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı evlerinde ağırlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Baba Orhan Bayat ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım ve Hasta Nakil Hizmetleri biriminin yıllar sonra kendilerine umut olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi