İstihdamın da önünü açacak yen çalışma kapsamında, Odunluk’ta 321 konut ve iş yerinden oluşan Opera Projesi’nin temelini atan Ergünkent İnşaat AŞ, yeni yatırım projeleriyle de dikkat çekiyor.

9 AYRI POROJE

Kurulduğu tarihten bu yana Bursa’nın yapı stoğunun geliştirilmesine ve sağlıklı yapılar üretilmesine katkı sağlayan Ergünkent İnşaat AŞ. Bursa’da en prestijli firmalar arasında yer alıyor. Bu güne kadar faaliyete geçirdiği yapı projeleriyle ilklere imza atan Ergünkent İnşaat AŞ, aynı zamanda Bursa’nın ilk kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiren firma olarak da belleklerde yer alıyor.

Bugüne kadar Bursa’nın merkezinde ve gelişmekte olan bölgelerde yaptığı konut ve iş yeri projelerinde toplamda 9 ayrı yatırıma imza atan firma binden fazla konut ve işyerini alıcı ve hak sahipleriyle buluştururken, hali hazırda devam eden 5 ayrı projede de bin civarında konut ve iş yerinin teslimi yapılacak.

ADANUR: ”YATIRIMLARIMIZDA HIZ KESMEDİK”

Ergünkent İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur pandemi ve ardından seyreden ekonomik kriz sürecinde inşaat sektöründe bir çok büyük firmanın ya yatırımlarını durdurduğunu ya da yeni yatırımlarını askıya aldığını ve bir çok orta, küçük ölçekli firmanın da sektörde çekilmek zorunda kaldığını söyledi. Adanur, ”Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümesine katkı sağlayan hizmet sektörünün dinamosu inşaat sektörünün durması demek zincirdeki pek çok sektörün darbe alması demektir. Bu bağlamda biz sektöre katkı sağlayama devam ediyoruz. Çünkü süreçte yatırımlarımızın hiç birini askıya almadığımız gibi, aksine yeni yatırım projelerimizi devreye soktuk ve bu süreçte istihdama katkı sağlamaya devam ettik. Bizim her bir yeni yatırımımız yan tedarikçilerimizle birlikte binlerce ailenin geçimine katkı sağlamaktadır. Şu anda yurt içinde 5 yeni projemizi eş zamanlı olarak sürdürmekteyiz. Yakın süreçte 2 Avrupa ülkesinde de Türk firması olarak 2 büyük yapı projesine başlayacağız. Bunlar Türk firmalarının dışarıya açılması açısından da büyük gelişmelerdir” diye konuştu.

ÜRETEN VE İSTİHDAM SAĞLAYANLARA SAHİP ÇIKILMASI LAZIM

“Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, hep daha iyi ve daha konforlu yaşam alanlarını nasıl kazandırırız diye kafa yorarken , bizi bu süreçte en çok üzen hakkımızda kamuoyunda çıkarılan asılsız iddialardır” diyen Adanur ”Ülkemizin ağır ekonomik koşulları içinde biz ayakta durmaya çalışırken, bizim gibi üreten işletmelere linç kampanyasının uygulanması bu ülkenin ekonomisine de vurulan ağır darbedir. Biliyorsunuz ki ekonominin en yumuşak karnı piyasalardaki olumsuz spekülasyonlardır. Hakkımızda ortaya atılan iddialar yıllardır bu kente güvenli ve konforlu konutlar kazandıran firmamıza toplum nezdinde olumsuz yansıtılmaya çalışılmaktadır. Sosyal medya üzerinden yapılan bu tür olumsuz algılarla ilgili şirketimizin avukatları hukuksal süreci başlatmıştır” diye konuştu.

ASIL MAĞDUR MÜVEKKİLİMİZDİR

Öte yandan Ergünkent İnşaat AŞ.’nin Hukuk Danışmanı Av. Nur Yıldız tarafından yapılan açıklamada ise, “Asıl mağdur şirketimizdir, çünkü marka değerine yönelik asılsız saldırılar söz konusudur” ibarelerine yer verildi.

Yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Gezgintaş inşaat firmasının sahibi Ahmet Demirtaş bir çok inşaat firmasından temelden satın alma yöntemi ile daire satın alıp iş bu daireleri kar payı eklemek suretiyle satmaktadır. 2021 yılında başlayan bazı projelerimizden vadeli çekler vermek suretiyle daireler satın almıştır. Kendisi ile yapmış olduğumuz sözleşmelerde her bir daire için ayrı ayrı satış bedeli firmamıza ödendiğinde ve teslim tarihi geldiğinde daire teslimi yapılacağı kararlaştırılmıştır. Şahsın çeklerinden tahsil olanlar karşılığında talep ettiği daireler satış yaptığı kişilere tapuda devredilmiştir. Ancak Ahmet Demirtaş’ın yıl başından bu yana şirketimize ödeme yapamaması ve verdiği çeklerin tahsil edilememesi sebebiyle kendisi ile yapmış olduğumuz sözleşmelerin bir kısmını iptal etmiş bulunmaktayız. Ahmet Demirtaş da iş bu daireleri sattığı şahıslarla bildiğimiz kadarı ile anlaşarak paralarını faizi ile iade etmeye başlamıştır. Mağdur olduğunu iddia eden şahısların ERGÜNKET İNŞ. firmamıza herhangi bir para ödemesi yapmadığını özellikle belirtmek isteriz. Ödemeleri alan ve doğrudan şahıslara satışları gerçekleştiren AHMET DEMİRTAŞ olup firmamızın bu satışlarla doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır. Kurumsal bir firma olan ve Bursa’da bir çok projeye imza atmış güçlü ve prestijli ERGÜNKET markasına zarar vermek adına bu tip haberler yapanlar hakkında ayrıca yasal yollara da başvuracağız. Müvekkil şirketimizin Ahmet Demirtaş ile yaptığı sözleşmeler, karşılığında kendisinden alınan kıymetli evraklar şirketimiz kayıtlarında yargı denetimine açık bir şekilde muhafaza edilmekte olup cari hesaplarda ödemelerin yapılmadığı açıkça görülmektedir. Müvekkil şirketin marka değerinin zarar görmemesi adına iş bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Editör: Haber Merkezi