Vekil Ahmet Kılıç, Orhangazili gençlerle yaptığı sohbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti kadrolarının 20 yılda ülkeye çok sayıda güzel hizmetlere imza attığını ve gençlerin önündeki birçok engeli kaldırdığına dikkat çekti.

Öte yandan AK Parti Orhangazi İlçe gençlik kollarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendiren Vekil Ahmet Kılıç, AK Parti iktidarıyla birlikte gençlerin siyasette rol almaya başladığını ve başarılı projelere imza attığı belirterek, "Seçen seçilebilir anlayışıyla bugün Türkiye'de seçilme yaşı 18’e düşürüldü, eskiden ise ancak 30 yaşında seçilme hakkına sahip olabiliyorduk. Gençler seçebiliyordu fakat seçilemiyordu. AK Parti bu engeli, gençlerin önünden kaldırdı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere bakışını sadece yapılan bu faaliyetlere bakarak anlayabiliriz" dedi.

‘GELECEĞE YÖNELİK ADIMLAR ATIYORUZ’

Türkiye'nin genç nüfusunu daha da nitelikli hale getirmek ve eğitmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin yaklaşık beşte birini Milli Eğitim Bakanlığına ayırdığına dikkat çeken Vekil Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz Türkiye'nin geleceğine yönelik adımları bir bütün halinde planlayarak atıyoruz. Biz ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimizin nitelikli hale gelmesinde en büyük etkenin eğitim olduğunu bildiğimiz için bütçemizin beşte birini, yani 211 milyar lirayı ayırdık. Sadece bütçeyle sınırlı kalmadık, gençlerimizin üniversite hayatında karşılarına çıkabilecek sorunları da ortadan kaldırdık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gençliği bir bütün olarak ele alıyoruz ve hizmetlerimizi ona göre yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi