Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da çok büyük bir haksızlığa imza atılmış olmasının çok üzücü ve düşündürücü olduğunu vurgulayan Gelecek Partisi Başkanı Alparslan Yıldız, Aktaş’ın emriyle yıkılan ASGD tesisinin kentin hafızası olduğunu belirtti.

‘DEVLETİN BİR ÇİVİSİ BİLE YOK’

Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu akıl almaz yıkım kararıyla, bir bedel ödetmek söz konusuysa eğer; unutulmamalı ki, haksız yere bedel ödetenler de gün gelir siyaseten en acı bedelleri öderler. Burada şuna bakmak lazım. ASGD, 30 yıldır kamu malının üzerine çöküp, tesisten bila bedel mi yararlanmış? Hayır, tam tersine ASGD Spor Bakanlığı’ndan kiraladığı boş arsa üzerine kendi tesisini kendisi yapmış. Yani derneğin tesisinde kamunun tek bir tuğlası, devletin bir tek çivisi bile yok. Ortada bir istismar olmadığı çok açık. Peki, üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeyip, kamunun sağladığı imkanı kötüye mi kullanmış?” şeklinde konuştu.

‘AKTAŞ ALDATMACAYA NE CEVAP VERECEK?’

Alpaslan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü, “Hayır, tam aksine ASGD kiraladığı arsaya en yüksek rayiç bedeller üzerinden belirlenen yıllık rakamları da tıkır tıkır ödemiş. Hatta bu arada 2019 yılı için dernek adına sırf bu boş arsa için ödenen yıllık kira miktarının da tam 59.800 TL olduğunu öğreniyoruz.O halde bu acımasız yıkımın neyini savunacaksınız? Hadi diyelim ki emir büyük yerden diye yıkmak zorunda kaldınız. Peki niye yeni bir yer veya başka bir çözüm sunmuyorsun?Bu yanlış kararda en büyük haksızlık ise Büyükşehir Belediyesi’nin derneğe verdiği, binasını restore etme sözünü tutmaması. ASGD’nin 450 metrekare bahçesini, ‘Tesisinizi restore ederek Millet Bahçesi’ne yakışır hale getireceğiz’ diyerek alan ve Millet Bahçesi ile Kültürpark’a katan Alinur Aktaş’ın bu aldatmacaya verecek hiç bir cevabı olamaz” dedi.

‘BARİZ BİR MAĞDURİYET VAR’

Yıldız, son olarak, “Başkan Aktaş, bize göre, Genel Sekreter İsmail Yılmaz ile Fen İşleri Müdürü Feridun Tarım aracılığı ile verdiği bu sözün altından asla kalkamaz. Bu noktada Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Süleyman Şahin’in de, görüşmelerde verilen sözün tanığı olarak vicdanen söyleyecekleri olmalı diye düşünüyoruz. Hasılı, Bursa’nın Anadolu’daki güçlü Temsilcisi ASGD’ye yapılan haksızlık bir şekilde giderilmedikçe, bu türden tepkiler, Alinur Aktaş’ın her seferinde karşısına çıkmaya devam edecektir. Çünkü Bursa’nın vicdanı bu kadar bariz bir mağduriyeti kesinlikle affetmez” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi