İki adayın Serkan Özgöz ve Erman Kızılyel’in yarıştığı DEVA Partisi Bursa İl Kongresi, Merinos platosunda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede partililer Babacan’a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Divan kurulunun belirlenmesi, mevcut yönetimin mali ve faaliyet raporlarının sunulması ve oylanması işlemlerinin ardından başkan adaylarından  Kızılyel ve  Özgöz delegelere hitap etti.

“DÖVİZ ARTIYOR, ALIM GÜCÜ AZALIYOR”

Ardan kürsüye gelen Ali Babacan, şunları söyledi: “100 kadar ülkeye gittim. Bursa gibi şehir çok azdır. Bursa ekonomimizin can damarlarından biri. 1 milyon çalışan nüfusuyla üretimin merkezi. Döviz artıyor, alım gücü düşüyor. Ülkenin yöneticisi bambaşka bir masal anlatıyor. Konuştukça kur artıyor.. Sayın Erdoğan, masalından vaz geçmedikçe ekonominin de finansal piyasaların da toparlaması mümkün olmaz. MB’nin sattığı döviz kendi dövizi değil, borç rezervler. Böyle bir mirasyedilik bu ülkede görülmedi.

“DURUM VAHİM”

‘Kur dediğin bugün çıkar yarın düşer’ diyor. Böyle bir vurdumduymazlık olabilir mi? Vatandaş durumun vehametini Cumhurbaşkanından daha iyi anlıyor. Hava durumu mu bu? Sen yapıyorsun. Kuru patlatan sensin. Ekonomiyi bilmeyenlere bırakırsanız, kendiniz de anlamazsanız böyle olur. Kurun artışının tek nedeni kötü yönetim. Enflasyonun artmasının, eti sıyrılmış kemik satılmasının sorumlusu sizsiniz. Kaçamazsınız. TÜİK, biz ona rakamları ayarlama enstitüsü diyoruz, enflasyonu açıkladı. TÜFE yüzde 21, peki ÜFE? Yüzde 54’ün üzerinde. Son 20 yılın rekoru.20 yıldır böyle bir rakam görmedik.

“ÜÇÜNCÜ ORTAK PERİNÇEK”

Rekabetçi kur diyorlar. Peki kurun dönüp dolaşıp vatandaşı vuracağını bilmiyor musunuz? Aklındaki büyüme modeli Çin tipi modeliymiş. Bu halkı fakirleştirerek mi büyümek istiyorsunuz? Batsın böyle büyüme. Bir de üçüncü ortak var: Perinçek. Onlar çok beğeniyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Demokrasiyi tamamen rafa kaldırmak demek. İş gücünü ucuzlatmak, çalışana gün yüzü göstermemek demek. Erdoğan, vatandaşların nefes almakta zorlandığı modellere özeniyor. Yoksulluğu ucuz iş gücüne çevirmeye özeniyor.

“KENDİ VATANDAŞINI FAKİRLEŞTİREN MODEL OLMAZ”

Türkiye Avrupa Konseyi’nin bütün anlaşmalarına taraf. ‘Türkiye sözünde durmuyor’ diyorlar. Sen bu ülkede güveni nasıl oluşturacaksın. Sözünü tutacaksın ki güven oluşsun. Bunların hedefi rotası bambaşka bir yer. Ama Türkiye, sizin hedeflerinizden çok daha büyük bir ülke. Bu ülkenin büyüme modeli kendi vatandaşını fakirleştiren bir model olamaz. Bunu reddediyoruz. uydurma modellerle yaptığınız saçmalıkların arkasını doldurmaya çalışmayın. İktidara geldiğimizde dar kalıpların hepsini yırtıp atacağız.

“ZENGİN OLACAĞIZ”

-Gerçek büyüme vatandaşı sosyal yardıma muhtaç etmemektir, açlık sınırında gelire mahkum etmemektir. Türkiye ucuz iş gücünün adresi olamaz. Endişeniz olmasın, özgür ve zengin bir ülke olacağız. Hem büyüyeceğiz hem vatandaşlarımızın refahı artacak. Büyüme vatandaşa yüksek refah seviyesi olarak yansıyacak. Özgür ve zengin olacağız, Türkiye bunu hak ediyor.

“BURSA VE DEMORASİ MARATONU”

Korkulu rüyadan uyanıp bir bardak su içme hızında ülkemizin sorunlarının çözüldüğünü göreceksiniz. Buradan Bursa'ya sormak istiyorum atılım için hazır mıyız arkadaşlar? Demokrasi maratonunu koşmaya hazır mıyız? DEVA Partisi'nin emaneti almaya az kaldı. İyisiyle kötüsüyle bu iktidarla en kısa sürede vedalaşacağız. Müsait bir yerde onlar inecek. Türkiye'yi huzura, barışa ve adalete götüreceğiz.

“ÜLKEYİ AYRIŞTIRMAYACAĞIZ”

Karşılıklı sevgi ve saygı ile hareket ediyoruz. Bununla hareket edeceğiz. Bizim hayalimizde herkesin kendisini özgür ve eşit hissetiği bir Türkiye var. Bu karanlık tünelden hızla çıkacağız. Gençlerin kaçmak değil, yaşamak istediği bir Türkiye için çalışacağız. DEVA Partisi kadınlarla, çiftçilerle, öğretmenlerle, emeklilerle eşitlik ve adalet için yola çıktı. Ülkeyi kutuplara ayırmayacağız hep beraber Türkiye için çalışacağız. Artık Türkiye'nin, Bursa'nın DEVA'sı var.

Editör: Haber Merkezi