DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Bursa’da partisinin Osmangazi İlçe Kongresi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Babacan, AK Parti iktidarı uydurulmuş gerçeklik dünyasına hapsolmuş durumda. Memleketi de bunun içine hapsetmek istiyorlar. Bir ülkenin itibarı, o ülkenin gençleridir. Gençlerin 2 milyon 805 bini ne eğitimde, ne de iş hayatında bulunuyor. 3 yıl 3 aydır bütün yetki elinizde sayın Cumhurbaşkanı. Seçimlerin çoğalması vatandaşın lehinedir diye düşünüyoruz. Bizim en azından yaptığımız çalışmalarla devlete bir kuruş yükümüz yok. Şu an hükümet büyük bir yük. Ekonomi ve enflasyon Türkiye'nin çok büyük sorunu. Dış politikada hükümetin yaptığı çok büyük yanlışlıklar var. Türkiye'nin artık bir DEVA'sı var. Yolculuğun önemli adımlarından birini Bursa'da atıyoruz” dedi.

‘KEYFİ YÖNETİM’

Babacan'ın gündeminin ikinci konusu ise Cumhur İttifakı'nın çalışmalarını sürdürdüğü 'Yeni Anayasa' çalışmaları vardı. Babacan, "Yeni anayasa dedikleri, bu ucube Taraflı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni iyice derinleştirmek. Keyfi yönetim sisteminin memleketimize iyice yapışmasını sağlamak" ifadelerini kullanarak 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' i savundu.

‘ANNE BABALAR FERYAT EDİYOR’

Partisinin saha çalışması içerisinde olduğunu ve halkın yaşadığı sorunları kendilerinden dinlediğini söyleyen Babacan, "Geçtiğimiz bir yıl içerisinde yaklaşık 60 şehre gittim. En az bir o kadar da ilçeye gittim. Her gün caddelerde, sokaklarda vatandaşlarımızla beraber oldum. Ekip olarak hep beraber sahadayız. İktidar hayal alemindeyken halkımızın ne zorluklar çektiğini, hangi sıkıntıları yaşadığını gayet iyi biliyoruz ve bizzat kendilerinden dinliyoruz.

İsrafın içinde yüzenler, itibardan tasarruf olmaz diyenler gençlerimizi bu güzel memleketimizden maalesef soğutuyorlar. sokakta yolumuzu çeviren anne ve babalar feryat ediyor. İş aramaktan yorulmuş, çaresiz gençler isyan ediyor. Çok açık söylüyorum; Bir ülkenin itibarını farklı farklı tarif edebilirsiniz. Ama bir ülkenin itibarı aynı zamanda o ülkenin gençleridir. İtibar; gençlerin yarınlarını kendi doğup büyüdüğü bu güzel topraklarda kurmak istemesiyle ölçülür. İtibar memlekette havaalanı sayısını çoğaltmakla elde edilmez. İşte eğer sizin gençleriniz o havalimanlarının dış hatlarını kendileri için bir umut kapısı olarak görüyorsa bu ülke için bir itibar değildir. İtibar anne babaların çocuklarının yarılarından endişe etmeyeceği bir ülke inşaa etmektir" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi