Bursa’da Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 8. Olağan Nilüfer İlçe Kongresinin iptaline tepki olarak toplu şekilde partiden istifa edeceklerini açıklamıştı. Aydın ve daha önce görevden alınan ilçe başkanları, il delegeleri ve yöneticileri görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

Basın açıklamasında sert ifadeler kullanan Aydın, şunları söyledi: “Bilindiği gibi 8. Olağan kongresi için başvurduk. Kongreyi yapabileceğimizi bize bildirdiler. BBP il başkanı vasfı taşıyor üzerinde diye bilgi verme mecburiyeti hissediyorum. Sözde il başkanı delege listesini, evrakları istedi gönderdik. Haber aldık ki kongrenin iptal edilmesi adına yazı gelmiş. Sıradan bir ilçe kongresi yapılıyor ancak Ankara'da yüksek seçim kurulu toplanıyor ve sıradan bu kongreyi iptal ettiriyor. 24 senedir bu partinin içindeyim bu mevcut düzenle bu işin sonu olmayacağına karar verdik. Bursa'da dönen dolapları kamuoyuna duyuracağız. Üyeliğimiz sabit Muhsin Yazıcıoğlu’nun hatırına sabit kalacaktır.

KUYUMUZU KAZDILAR

Genel merkezden kongrenin iptali için seferber olanları biliyoruz. Nilüfer'deki arkadaşlarımızla beraber vazifemizi büyük bir sadakatle yaptık. Makam mevki peşinde koşmadık, ailemizi ihmal ettik. Gece gündüz demeden direklerin tepelerine afişler astık. Muhsin Yazıcıoğlu'na olan sadakatimiz ortadadır. Kimse bizden dilsiz şeytanlık beklemesin. Son kale Nilüferdi. BBP Bursa'da vefaya sığmayan işlere tanıklık ettik. Sözde il başkanını kullanarak arkadaşlarımızı istifaya zorladılar. Müslüman Müslümanın ayıbını örter. Ancak bunlar kuyumuzu kazdılar. Osmangazi, Gürsü, Yıldırım ve Gemlik ilçelerini gayri resmi bir şekilde fes ettiler.

İLÇE BAŞKANI TACİZ EDİLDİ

İlçe başkanımızı istifa ettirmek için sürekli taciz ettiler. Nilüfer ilçe kongresinin ahlaksızca iptal edilmesi bardağı taşıran son damla oldu. BBP yönetimiyle hiçbir alakamız kalmamıştır. Kardeşliğimize göz dikenleri Allaha havale ediyoruz. Sözde İl Başkanı emniyetten bize dosya geldi aranıyorsun, istifa et diyor. Kimlik uzatılıyor beni arıyormuşsunuz deniyor. Görevliler öyle bir şey yok diyor. Resmi olarak gelmedi özel polis arkadaşlarımız var deniyor. Ahlaksız herif polis teşkilatı senin özel işlerini mi yapacak. FETÖ vari bir durumla karşı karşıyayız. Muhsin başkanın emanetine ihanet edenlerin suratlarına vura vura alacağız. 30 ilçe 45 il delegemiz istifa ediyor. Mustafa Destici’yle istifa öncesi görüşmedim. Bilindiği üzere, BBP Nilüfer İlçesi 8. Olağan Kongresini 27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirecekti. Ancak Genel Merkezden henüz sebebi belli olmayan bir şekilde Nilüfer Seçim Kuruluna kongrenin iptali için yazı gönderildi.

24 SENELİK ARKADAŞLARINI BİR KALEMDE SİLDİLER

Bize herhangi bir uyarı veya yazı gelmeden seçim Kuruluna iptal yazısı göndermişler. Hiçte hoş olmayan bir durum, İlçe Yönetimine 30 ve 45 kişilik İl delegelesi listesi hazırladıklarını ancak 24 senelik kardeşlik hukukunu yerle bir ettiler. Aldığımız duyumlar, genel merkezden kongrenin iptal edilmesi için neredeyse bütün tüzüğün maddelerini seçim kuruluna seferber etmişler. Şaka gibi, sıradan bir ilçe kongresi yapılacak ama adamcıklar o kadar nefislerine yenik düşmüşler ki, 24 senelik arkadaşlarını bir kalemde silme ayarsızlığına düştüler.

SİYASİ PARTİLER VE BAŞINDAKİLER KUTSAL DEĞİLDİR

Ne siyasi partiler nede başındakilerin bir kutsiyeti yoktur. 13 sene önce şehit edilen Muhsin Başkana olan sadakatimiz nedir? Ona olan sevgimiz/hasretimiz niye son bulmuyor?

Ne demişti Yazıcıoğlu, “Yolumuz Allah ve Resul’ünün yoludur, ölçümüz Allah ve Resul’ünün ölçüsüdür” dediği için bu muhabbet devam ediyor.

DİLSİZ ŞEYTAN OLMAMIZI İSTEDİLER

BBP Nilüfer İlçe kongresini yapmakla, Muhsin başkanın emaneti olan partinin bayrağını dalgalandırmak, anısını taze tutmak ve onu şehit edenler dahli olanlar, unutturmaya çalışan her kim varsa, onların burnunun dibinden ayrılmamak ve vazifesini yapmayan, yapamayan basiretsiz yöneticilere sürekli hatırlatmak bizim görevimizdir. Yemin olsun ki biz bu görevde olalım olmayalım, bu hadisede dahli olanlara her seferinde katilliklerini dilimiz döndükçe yüzlerine vuracağız. Yani kimse bizden dilsiz şeytanlık beklemesin, kime dokunuyorsa dokunsun hep hakkı haykıracağız. Bu aşamadan sonra , BBP fabrika ayarlarına dönünceye kadar, Sade üyeliğimiz haricinde BBP yönetimi ile hiçbir alakamız kalmamıştır. Kardeşlik hukukumuza halel getirenleri Allah’a havale ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi