Konu ile alakalı olarak açıklama yapan BBP Nilüfer ilçe Başkanı Mustafa aydın; Geçit, Balat, Ahmet Yesevi, Nilüfer köy ve hatta Bademli’de yaşayanların yararlanacağı hafif raylı sistemin devreye girmesi için yıllardır çaba sarf ettiklerini ifade etti. Aydın, yoğun bir nüfusa sahip olmasına rağmen maalesef bu zamana kadar bölge insanına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını hatırlattı. Ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak bir projenin gecikmesi veya uygulanmamasını, yöneticilerin bölge insanlarına önem vermediğinin göstergesi olduğunu belirtti.

ŞEHİR HASTANESİ KURTARICI OLDU

Emek- Şehir Hastanesi Metro Hattı temelinin atılmasına Şehir Hastanesi’nin vesile oldoğunu belirten Aydın, “Şehir Hastanesi olmasaydı böyle bir girişimde bulunulmayacaktı. Geçte olsa temel atılması memnuniyetle karşılıyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

AHMET YESEVİ İSMİ VERİLSİN

6 kilometrelik Metro hattında 4 istasyon olacağını ifade eden Aydın, “Bunlar Geçit, Cami , YHT ve Şehir Hastanesi istasyonu olarak adlandırıldı. Biz BBP olarak istasyonların birinin isminin “Ahmet Yesevi İstasyonu” olmasını öneriyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da buradan çağrı yapıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi