16 yıldır çarpık kentleşmeye çare üretemeyen, dikey mimariye göz yuman, billboard reklamlarına para harcayan AK Parti Yıldırım Belediyesi, Yıldırım ilçesini yaşanmaz hale getirmesinden dolayı tepki çekmeye devam ediyor. Kentin nefes alacağı alan olarak belirlenen Bağlaraltı Mahallesi’ndeki BUSKİ’ye ait toplamı 20 dönüm olan depolarda, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alan çalışması başlatıldı. İlçede yaşayan vatandaşlar, 2 yıldır görevde olan Belediye Başkanı  Oktay Yılmaz'dan Yıldırım için proje üretmesini bekliyor, kaçak yapılaşmayla mücadele etmesini istiyorlar.

4 MAHALLE FAYDALANACAK

Çalışmalar kapsamında su depolarını çevreleyen duvarların alanı daraltıldı ve ortaya yaklaşık 16 bin metrekarelik alan çıktı. Kafeterya, çocuk oyun alanları, dış mekan spor aletlerinin bulunduğu alan, yürüyüş yolları ve 4 edat pergola ile sadece Bağlaraltı Mahallesi'ne değil, Esenevler, Erikli ve 75. Yıl Mahallelerine de hizmet verecek parkın bitişiğinde bulunan Yıldırım Belediyesi sorumluluğundaki yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik park da bu proje ile bütünleşik hale getirilirken, bölgeye yaklaşık 20 bin metrekarelik nitelikli bir park kazandırılmış olacak.

‘EN KISA SÜREDE BİTECEK’

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi süreci nedeniyle gecikmeye uğrayan çalışmalarda artık sona geldiklerini söyledi. Yıldırım'a kazandıkları Vakıf Kent Parkı'nın ilçeye büyük bir değer kattığını ifade eden Başkan Aktaş, "Bağlaraltı Mahallesi'ne kazandırdığımız bu park da 4 mahallemize birden hizmet verecek. 7'den 70'e tüm mahalle sakinlerimiz buraya gelip, keyifli vakit geçirebilecek. Çalışmalarımız en kıza zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Parkımız şimdiden bölgeye hayırlı olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi