Bursa’da farkındalık adımlarıyla dikkat çeken Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği, dijital dönüşüm sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda; geleceğin meslekleri olarak ifade edilen teknoloji ve yazılım alanlarında sertifikalı mesleki eğitim ve mesleki eğitim programlarının icra edildiği , bölgedeki tüm aktörler ile aktif işbirliği yapılarak dijital sektörlerde istihdamların sağlandığı, girişimlerini kurmak isteyen gençlere rekberlik/mentörlük ve fon danışmanlığı hizmetlerinin sunulduğu bir merkezin (Dijital Yetkinlik Merkezi) kurulması amacıyla çalışmalarına başlanan Gürsu Dijital Yetkinlik Merkezi (GÜRSU DİJİMER) Projesi’nde paydaş olmak amacıyla işbirliği protokolü imza attı.

“EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

İmza töreninde konuşan BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, hedef ve amaçlarının liyakatli nesillerin yetişmesine katkı koymak olduğunu belirterek, “Meslek Liselerinden başlayarak üniversite ve üniversite sonrası gruplara uzanan bir yelpaze toplumunun dezavantajlı kesimini kucaklamak. Eğitimde ve istihdamda olmayan gençler başta olmak üzere, çeşitli eğitici programlarla onları istihdama teşvik etmek için paydaşı olduğumuz bu proje ile BİSİAD, eğitim alanında verdiği desteklere devam edecektir. Bizlerin tek hedefi ve amacı var, bu ülkenin her alanda kalkınması, üretimin merkezi olmasıdır” dedi.

AB PROJELERİ KONUŞULDU

Gürsu Belediyesi’nde gerçekleşen buluşmada, Belediye Başkanı Mustafa Işık ile BİSİAD Başkanı İdris Doğrul tarihi protokole imza attılar. Törene ayrıca, BİSİAD Başkan Yardımcısı Sayın Nesrin Erdem, Gürsu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, ARGE Müdürü Hüseyin Özmen ve Kollektif Kariyer Merkezi Sorumlusu Murat Doğan’ın katıldı. Görüşmeler kapsamında, AB projelerinde işbirlikleri ve diğer projeler ile ilgili istişarelerde de bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi