Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim sosyal destek paketiyle yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde 3’er adet 100’er TL’lik 60 bin adet eğitim destek çekini uygulamaya sokan Büyükşehir Belediyesi, yine hem esnafın hem de çocukların yüzünü güldürdü. İhtiyaç sahipleri, belediyeden alacakları destek çekleriyle kampanyaya katılan küçük esnaftan gönüllerince alışveriş yapabilecek.

ATAŞ: 60 BİN KIRTASİYE ÇEKİ DAĞITTIK

‘Eğitim Sosyal Destek Çeki’ projesinin lansman toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “38 bin aileye Ramazan sosyal destek çeki, 60 bin çocuğa Ramazan ve Kurban bayram giysi destek çeki verdik. Eğitim öğretim dönemi başlangıcında 20 bin çocuğa da 150’şer liralık eğitim sosyal destek çeki yardımında bulunmuştuk. Bursa Büyükşehir Belediyesi her zaman hem esnafının hem de vatandaşının yanında olmuştur. Bunu söylemde bırakmayıp eyleme döküyoruz. Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası ile yaptığımız protokol kapsamında, şimdi de 20 bin çocuğumuza 3’er adet 100’er TL’lik çek olmak üzere 60 bin kırtasiye çeki dağıtıyoruz. Yani ailelerimize katkımız ve esnafımıza desteğimiz, toplamda 6 milyon TL tutarına ulaşıyor. Bu da geçen yılın iki katı bir destek anlamına geliyor. En doğru yerlere ulaştırılması noktasında büyük bir hassasiyetle hareket ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında gece gündüz demeden her bir aileye, eve, yüreğe dokunmaya çalışıyoruz. Yaptıklarımızı abartma durumunda değiliz. Okulların açılmasında önce çocuklarımıza yapılacak olan kırtasiye yardımı, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Çocuklarımıza da zihin açıklığı diliyorum” dedi.

BESOB BAŞKANI BİLGİT: YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yapılan yardımların her geçen gün daha geniş kesimlere ulaşmasının ve tüm ilçelere yaygınlaştırılmasının esnafı mutlu ettiğini ifade etti. Çalışmalardan dolayı esnaf adına Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür eden Bilgit, yardımların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesini temenni etti.

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, yapılan çalışmalardan dolayı hem esnaf hem de vatandaşlar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

İşleyişle alakalı bilgilendirme yapan BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz ise, bu sene ikincisi yapılan projedeki eksik ve aksaklıkların giderildiğini, vatandaşların da ‘herhangi başka bir ilçeye gitmeden’ bulunduğu bölgede çekleri kullanabileceklerini anlattı.

Editör: Haber Merkezi