Bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Nakem Balkan Festivali, Namık Kemal Caddesi’ndeki kortej yürüyüşü ile başladı.

Festivalin açılış kortej yürüyüşüne AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl başkan yardımcıları, mahalle muhtarı Necmettin Geniş ve komşu mahalle muhtarları ile Rumelili STK başkanları katıldı.

Namık Kemal Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (NAKEM) Başkanı Celal Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusuyla Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirdikleri festivale yaklaşık 4 bin kişinin katıldığını söyledi.

SOYDAŞLAR KOL KOLA

Festivale Kuzey Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek ve Hırvatistan’dan ekiplerin geldiğini belirten Yalçın, “Yabancı ekiplerin yanı sıra festivalimize yerel ekiplerimiz Rumeliler Halkoyunları Derneği ve Nazende Halkoyunları Ekibi de gösterileriyle renk kattılar. Gecede sahne alan Rumeli Semih de söylediği şarkılarla katılımcıları coşturdu. Balkanlardan göç etmiş vatandaşlarımızın bu festival ile ortak tarih ve kültürel mirasa sahip olduğumuz soydaş ve akraba topluluklarımıza halkoyunları gösterileri ile Balkanlardan göç etmiş vatandaşlarımızın bir nebze de olsa Balkanlardaki kültürü Bursa’daki halkımıza yaşattığımızdan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi