Bursa’nın Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde halka doğal gaz zamlarını sormak üzere mikrofon uzatan ekip, neye uğradığını şaşırdı. 

Röportaj sırasında bir kişi, telefonla yaklaşıp Bülent Ecevit'in geçmiş yıllardaki konuşmasını muhabire izleterek, "bak abiciğim ben sana abini dinleteyim şekere 500 ,600 zam diyor, çimentoya yüzde 500 diyor. Ecevit abin diyor sen bunlara söyle bunu" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine muhabir "neden geldi abi" demesi üzerine "çek ulan şunu" diyerek önce mikrofona vurdu sonra muhabire saldırdı. Saldırıya ve küfürlere maruz kalan Sen ne dersin? Muhabiri Tarık Şenocak ve görüntüleri çeken gazeteci ve yönetmen Suat Oktay Şenocak, saldırganı kovalamaya başladı.  Daha sonra saldırgana arka çıkan bazı esnaflar belirmesi üzerine araya giren vatandaşlar olayın büyümesinin önüne geçti. Yaşananların ardından Sen ne dersin ekibi, yurttaşlara gündemle ilgili sorular yöneltmeye devam etti.

Yaşananlara tepki gösteren halk, iktidar sözcülerinin ötekileştiren ifadeler kullanmasından dolayı bu tür hadiselere şahit olduklarını belirttiler.  Hükumete yakın olan kişilerin sorulan sorulara tahammül edememeleri her şeyi bütün çıplaklığı ile ortaya koyduğunu söylediler. 

Editör: Haber Merkezi