Emekçilerin haklarını korumaya devam edeceklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarına rağmen, Bursa’da PTT çalışanlarına taşeron zulmü devam ediyor.

İnsani haklarının ellerinden alınmak istendiğini haykıran PTT çalışanları, Beşevler PTT Başmüdürlüğü önünde sefalet sözleşmesine isyan ettiler.

PTT AŞ Genel Müdürlüğü Çalışma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nı seslerini duymaya davet eden PTT- Sen Örgütlenme Genel Sekreteri Emin Bil, fazla mesailer, tatil günleri ile resmi tatillerin göz ardı edildiğine dikkat çekti.

“SESİMİZİ DUYUN”

Bil, düzenlediği basın açıklamasından şöyle konuştu: " Geçmiş yıllardaki sözleşmelerde asgari ücret üzerinden yüzde 30 ila 40 üzerinden fark alırken şimdi yeni sefalet sözleşmesi ile ancak yüzde 10 gibi bir farkı bize reva gördüler. Yol+Yemek resmi gazetede 51 lira iken yeni sözleşmede 21 lira teklif ediliyor. Biz 21 lira ile hergün iki mahalleyi nasıl dolaşacağız. Hergün 75 gönderi bırakmamız gerekirken adreslere sabah 07’den akşam 19’a kadar 120 gönderi dağıtıyor. Fazla mesailerimiz ve tatil günleri, resmi bayramlarda çalışmamız göz ardı ediliyor. Anayasa da biz meslek gurubu koruma altında iken mobling ve baskıyla kamu kurumlarına ait resmi evrakların tebligatı yaptırılıyor. Sendikal haklardan mahrumuz. İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanlarının PTT AŞ Kontorulor görevli personel sahaya inerek çalışma şartlarını üst makamlara rapor etmesi beklentimizdir. Sesimizin duyurulması talebimizdir. Sözleşme yapmak istemeyen personelin iş akitlerinin sonlandırılması yetkili taşeron şirket tarafından bu konuda bize baskı yapılıyor. PTT AŞ Genel Müdürlüğü Çalışma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı çağrımızı duymaya dertlerimizi sonlandırmaya davet ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi