Bursa'ya kar geliyor. Türkiye’nin birçok ilinde etkili olan kar yağışı, doğu kentlerinde trafiğin aksamasına yol açıyor. Yoğun kar yağışıyla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dikkat çeken uyarılar geldi. Kar yağışı için tarih veren hava tahmin kurumu çığ tehlikesine dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanlığı Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Yüksel Yağan, cuma günü yeni bir soğuk yağışlı sistemin Balkanlar üzerinden yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak etkili olacağını söyledi.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Cuma günü Bursa, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir civarının, cumartesi ise Eskişehir, Kütahya, Afyon civarının yoğun kar yağışı alacağı uyarısında bulunan Yağan, "Özetle Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun kuzey batısındaki illerimizde yoğun kar yağışı olacağını tahmin ediyoruz. Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi var. Vatandaşlarımızın bu çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Söz konusu çığ tehlikesinin haftaya çarşamba ve perşembe gününe kadar etkisini arttıracağını düşünüyoruz" şeklinde uyarılarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi