Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesinde yapılan çalışmalara öğrenci ve öğretmenlerden büyük destek geldi. Bursa Valiliği tarafından onaylanan projenin yaklaşık maliyeti 350.000-400.000 TL olurken, tüm masrafları gönüllü öğretmenler tarafından karşılandı. Mutfağa girerek yemeklerin hazırlanmasına da destek veren öğretmenler paketleri her gün kendi araçlarıyla ailelere ulaştırdı. Her gün 60-65 kişilik hazırlanan menülerin et ağırlıklı olmasına özen gösterildi. Bahçesinden topladığı malzemeleri atölyeye getiren öğretmenler, aynı zamanda adak kurban etlerini de ihtiyaç sahiplerine hediye ettiler.

PRATİK YAPACAKLAR, HAYATIN GERÇEKLERİNİ GÖRECEKLER

Büyük özveriyle çalışan öğretmenlerin en büyük isteği, sosyal sorumluluk projeleri ile daha fazla kişiye ulaşabilmek için okul bahçesine ‘Uygulama Kafeteryası’ yapılması. Sadece okuldaki yardımlaşma ile büyük mutluluğa vesile olan bu tür sosyal sorumluluk projelerimizi daha ileri taşımak için kafeterya yapımına destek verecek hayırseverlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan öğretmenler, “Uygulama kafeteryası hayata geçtiğinde Alanımızın ihtiyaçları kendi içinde karşılanarak devlete yük olmadan kendi ayakları üstünde durur vaziyete gelecek. Okula ve devlete kazanç sağlayacak, öğrencilerimiz uygulama atölyesi dışında burada da haftalık nöbetle çalışarak profesyonel iş hayatına bir adım daha yaklaşacak.

Öğrencilerimiz mezun olmadan İşletme, kar, zarar döngüsü gibi kavramları öğrenebilecek meselenin sadece yemek yapmak olmadığını aynı zamanda sürdürülebilir olması gerektiğini öğrenebilecektir. Alanımız açısından iyi bir reklam olup hem bu bölümü seçecek öğrencilerin sayısı artacak, hem de Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının kalıcı bir bölüm olmasını sağlayacaktır. Sınırlı da olsa istihdam sağlamanın yanında kurum içi kültürün gelişmesine katkıda bulunacak ayrıca dışarıdan gelecek organizasyon, toplantı taleplerine de ev sahipliği yapabilecek hale gelebilecektir. Okulumuzdaki ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek yemeklerin yapım işini üstlenerek sosyal sorumluluk projelerine olan desteğini arttırabilecektir” şeklinde çağrıda bulundular.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, geçtiğimiz günlerde  Türkiye'ye örnek olan projeye imza atan okul yöneticileri ve öğrencileri ile bir araya gelmişti.

Editör: Haber Merkezi