Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı. Bursa; çok yüksek riskli kırmızı kategoriye yükseldiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bakanlar kurulu toplantısının ardından hafta sonu yasaklarının yeniden uygulanacağını hatırlattı. Ramazan ayında iftar ve sahur programlarının yasaklandığını duyurdu.

İŞTE YENİ KARARLAR

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek. Lokanta ve kafeler yüzde 50 kapasite ve belirli kurallara göre uygulanacak. Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak. Yurt genelinde sahur ve toplu iftar düzenlenmeyecek. 

Erdoğan'ın açıklamasının ardından, sosyal medya bir kez daha ayağa kalktı. 'Kongrelerde mesafe gözetmeyenler, lokanta, kafe ve restoranlara yine yasak getirdi' şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi