Kasım ayında farklı bir tona bürünen Bursa'nın simgesi çınar,, ıhlamur, kestane ağaçlarının yaprakları, olağanüstü güzellikleri ile büyülüyor.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşları 1100, 900 ve 600 olarak değişen çınar ağaçları sarıya boyanan doğal haliyle görüntülendi. Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in paylaştığı ‘900. Sonbaharını yaşayan çınar ağacı’ fotoğrafı büyük beğeni topladı.

IHLAMUR ORMANLARI

Karacabey’in ıhlamur ormanlarında 2019 yılında keşfedilen çınar ağacı, Bursa’nın en yaşlı çınarı unvanına sahip İnkaya Çınarı'nı da geride bırakmıştı. Ağacı ilk fotoğraflayarak ortaya çıkaran Tüydeş, "Biz İnkaya Çınarı'na kardeş bekliyorken büyükbabasını bulmuşuz. Yüzyıllardır burada. Kim bilir gölgesinde kimler soluklandı. Ne fırtınalara, ne afetlere göğüs gerdi. Yaşayan tarih" dedi.

Bayramdere Mahallesi sakinlerinden Muhammet Çolak ise, "Çocukluğumuz aslında bu ağaçların çevresinde geçti. Yaşlı olduğunu biliyorduk. Ama bu denli yaşlı olabileceğini tahmin etmemiştik" diye konuştu. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ağacın yaşını Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi ile yaptıkları çalışma ile tespit ettiklerini, 600 ile 1100 yıllık çınar ağaçlarını belgelediklerini ifade etmişti.

 DAHA FAZLA FİDAN DİKİLSİN

Bilindiği gibi Bursa’nın farklı noktalarındaki çınar ağaçları, kentte gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Vatandaşlar hızla betonlaştırılan şehre daha fazla fidan dikilmesini istiyor. Osmangazi İlçesisi sınırlarındaki İnkaya Çınar'ı görenleri büyülemeye devam ediyor. 

Editör: Haber Merkezi