Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Orhaneli Belediyesi tarafından yaptırılan 8,5 kilometrelik rafting parkuru törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’dan oluşan dağ yöresinin doğa sporları ve eko-turizm anlamında müthiş bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Genel yerel yönetimlerin gerekse de Bursa milletvekillerinin Ankara’da verdikleri mücadele ile bölgeye önemli hizmetlerin geldiğini ifade etti.

15 MİLYONLUK DEĞER

Aktaş şöyle devam etti: “ Bugün burada yapılan açılış sadece Orhaneli özelinde bir konu değil, bana göre bu yatırım bütün Bursa'yı hatta bütün Türkiye'yi rafting sporu anlamında ilgilendiren bir konu. Bursa’nın 3 milyon 100 bin nüfusu var ve 20 milyonluk bir hinterlant içerisindeyiz. Hemen yanı başımızda İstanbul gibi 15 milyonluk bir değer var. Allah'ın izniyle bu turizm yatırımlarının şehirde ne kadar maddi ve manevi bir karşılık bulacağını şimdiden hayal edebiliyorum, görebiliyorum. Bu tesis nedeniyle de Orhaneli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

2 SENELİK EMEK

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da 7’den 70’e bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yaptıkları projeleri anlattı. Doğa sporlarından, termal zenginlikler ve yöresel ürünlere kadar her alanda eko-turizm adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Aykurt, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları rafting parkurunu ülke sporuna kazandırmanın gururu yaşadıklarını söyledi. Rafting Federasyonu’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar projeye katkı sunan herkese teşekkür eden Aykurt, “Bu projeye 2 yıl önce göreve gelir gelmez başladık. Bu yoldan gelirken araçlarımız yarıya kadar çamura giriyordu. Bugün ise Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle sadece bu yola 780 kamyon malzeme çekerek bu hale getirdik. Biz burayı Bursa’mıza ve tüm Marmara Bölgesi'ne bir hizmet olarak sunmak amacıyla yola çıktık. Orhaneli'nin tanıtımı anlamında gerçekten çok büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız. Bizler kendimize insana ve insanlığa hizmeti hedef olarak koyduk. Rafting parkurumuzun bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Parkurumuz ilçemize ve tüm sporseverlere hayırlı olsun” dedi.

TANITIMI FRANSA’DA YAPILACAK

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise Orhaneli'de rafting sporunu ve turizmini en iyi şekilde canlandıracaklarını söyledi. Orhaneli’de bir Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Yardımcı, “Uluslararası bir organizasyon için önümüzdeki ay Fransa'da olacağız. Fransa'da burayı dile getirmeye başlayacağız” dedi.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak rafting parkurunun ilçeye kazandırılmasına katkı veren herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi