Bursa Valisi Yakup Canbolat Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Canbolat mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimari, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha şükranla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok meziyeti şahsında toplamış büyük bir devlet adamıdır. Sadece milletimizin değil, bütün insanlığın hayranlığını ve takdirini kazanmış bir liderdir.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırli imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. O’nun en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.

O bizlere, büyük badireler geçirdiğimiz milli mücadele safhasında, milletiyle birlikte omuz omuza kazanılan zafer sonrasında sahip olduğumuz en büyük mirası, ‘millî hâkimiyet ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni bıraktı. Bugün, bizler de büyük önderin gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık bir ömrün her safhasını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı ve onları, emaneti teslim alacakları bilinciyle yetiştirmeliyiz. Şunu da unutmamak gerekir ki, Atatürk’ü anmak ve sevgisini yaşatmak, bizlere bıraktığı ideal ve emanetlerini daha da ilerilere taşımakla mümkündür.

Bu vesileyle , ebediyete irtihalinin 83. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi