Türkiye’yi etkisi alan soğuk hava ve kar yağışı, etkisini arttırarak devam ediyor. Meteoroloji, Bursa’da Cuma günü öğleden sonra karla karışık yağmurun ardından yoğun kar beklendiğini duyurdu.

Bursa Valiliği, yoğun kar yağışına karşı halkı uyardı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan itibaren (22.01.2022 Cumartesi) İlimiz genelinde etkili olması beklenmekte; önümüzdeki hafta başında (24.01.2022 Pazartesi) Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk havanın etkisi ile de İlimiz genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin edilmektedir.

21.01.2022 Cuma; öğleden sonra başlaması beklenen yağışların ilimiz genelinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar yağışı şeklinde olacağı,

22.01.2022 Cumartesi; İlimiz genelinde kar yağışı beklenmekte, yağışların Bursa’nın güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olacağı,

23.01.2022 Pazar; İlimiz genelinde yağışların aralıklı kar şeklinde olacağı,

24.01.2022 Pazartesi; İlimizin sahile yakın kuzey kesimleri kar yağışlı diğer yerlerinde yağış beklenmemekte olup, Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle ilimiz genelinde soğuk havanın kuvvetlenerek devam edeceği beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi, zirai don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması, güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

VALİDEN UYARI

Bursa Valisi Yakup Canbolat Twitter hesabından uyarıda bulundu.

Canbolat, yaptığı paylaşımda, “Kıymetli Bursalı hemşehrilerim lütfen tedbirli ve dikkatli olalım” ifadelerini kullandı.

BİR UYARI DAHA

Bursa Valiliği bir meteorolojik uyarı daha yayınladı.

Geçerlilik periyodu, 21/01/2022 15:00 – 23/01/2022 18:00 tarihleri arasında olan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; İlimiz genelinde 21.01.2022 Cuma günü öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra yüksek kesimlerde, akşam saatlerinden itibaren de İlimiz genelinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli kar yağışlarının 23.01.2022 Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın kuvvetli rüzgârla birlikte tipi, buzlanma, don, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.”

Editör: Haber Merkezi