‘Kardeş Belediyecilik Projesi’ kapsamında Manisa’nın Turgutlu Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti ve Meclis Başkanı Naim Pira, Türkiye ve Kosova arasında kültür köprüsü inşa çalışmalarından büyük hizmetleri olan Kosova’nın Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz’le bir araya geldi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’yla yapılan görüşmede tarım şehri Viti’ye domates kurutma fabrikası için adım atıldığını söyleyen Recep Gündüz, Kosova’da üretimin artmasıyla, istihdam alanında sevindirici gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

VERGİDEN MUAFLAR

Buluşmada önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, iş insanı Gökhan Pelener, Kosova Kültür Koordinatörlüğü yöneticileri hazır bulundu.

Ülkesinde yatırım yapacak olanlara çağrıda bulunan Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti, tarım, hayvancılık ve farklı yatırımlar yapmak isteyen Bursalı iş insanlarını Viti’ye davet ettiğini söyleyerek, “Viti, ovaları, dağları ve verimli topraklarıyla yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Meyve ve sebzeleri pazarlayacak ve işleyecek imkanlara sahip değiliz. Bu alanda desteğe ve yatırımcılara ihtiyacımız var. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere farklı alanlarda istihdam sağlamak isteyen kardeşlerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Yatırım yapacak olanlar vergiden muaflar. Sanayi bölgelerinde kira ödemeyecekler. Kısacası, Bursa’daki iş insanlarını şehrimize istihdam adımları atmaya bekliyoruz” dedi.

Başkan Sokol Haliti, Kosova’nın Bursa Kültür Koordinatörlüğü’nün hatıra defterine, ‘Yaşasın Türkiye, Kosova kardeşliği’ yazdı.

Editör: Haber Merkezi