2023'te bitmesi planlanan Bursa Hızlı Tren  projesinin 2025 yılında biteceğini söyleyen Uluşatırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni’ne katılan Bakan Karaismailoğlu’na Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve milletvekilleri eşlik etti.

“100 YILLIK PROJELER YAPTIK”

AK Parti iktidarı döneminde tamamlanan projeleri sıralayan Karaismailoğlu, “Son yirmi yılda, 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Filyos Limanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri gibi dev ulaştırma projelerini başarıyla tamamladık ve hizmete açtık. Ülkemizin doğusunu batısını, kuzeyini güneyinden ayırt etmeksizin, bütünsel kalkınmayı önceliklendiren, her bir vatandaşımıza fayda sunacak, yarınlarımızı garanti altına alacak yatırım anlayışını hayata geçirdik. 100 yıllık kalkınma ihtiyacımızı 20 yıla sığdırmayı başardık. Ülke genelindeki bölünmüş yol uzunluğunu, 6 bin 100 kilometreden alıp, 28 bin 664 kilometreye çıkardık. bin 440 kilometre Hızlı Tren hattı yaptık toplam demiryolu ağını, 13 bin 50 kilometreye çıkardık” şeklinde ifadeler kullandı.

24 SAAT KESİNTİSİZ ÇALIŞMA

Tren projesindeki çalışmaların 24 saat aralıksız devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “24 milyar liralık hızlı tren projemiz, 201 kilometre uzunluğunda 56 kilometrelik Bursa-Yenişehir bölümünde fiziki ilerlememiz yüzde 84’e ulaşırken, altyapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. 95 kilometrelik Balıkesir-Bursa bölümü ile birlikte, 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli bölümünde ise proje çalışmaları tamamlandı. Bursa-Yenişehir-Osmaneli bölümünün üst yapı ve Elektromekanik işleri ile Yenişehir-Osmaneli kesiminin altyapı işleri hızlı bir şekilde ilerliyor. Projemiz tamamlandığında, yüksek hızlı trenlerle, Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati, kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak. Çalışmalarımız 24 saat aralıksız devam ediyor. Dur durak bilmeden milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Tren inşaatıyla ilgili bilgiler veren Karaismailoğlu, Balıkesir Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı üzerinde; 7 adet gar, 13 tünel, 11 kaçış tüneli, 5 aç-kapa tüneli, 28 adet demiryolu köprüsü, 4 viyadük ve 66 altgeçit ile birlikte, 155 adet menfez imalatı yapılacağını ifade etti. Bursalıların 2025’te trene bineceğini duyuran Bakan Karaismailoğlu, “Altyapıya yönelik çalışmalarımız sürerken, üstyapıyla ilgili hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. Projeyi 2,5 sene içinde bitireceğiz. Yıllık 30 milyon yolcu ve 59 milyon ton yük taşıyabilecek olan hızlı tren projemiz, yapım sırasında ve işletmeye alındığında; bölgemiz ve ülkemiz için refah, istihdam, ekonomik kalkınma sağlanacak” ifadesini kullandı.

“BURSA’DA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bursa Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatının devam ettiğini söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu,” Bursa’nın raylı sistem altyapısı ve geleceği için çalışmaların sürdüğü bir başka projemiz Bursa Emek-Hızlı Tren Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı’dır. Mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro Hattı, uzatma çalışmasıyla, Mudanya Bulvarı’nı kat ederek, hızlı tren garı ve nihayetinde Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşacak. Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi metro hattımızın 4 istasyonlu ve toplam uzunluğu 6 kilometredir. Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı ile, metronun entegre edilmesiyle, Bursa’nın hızlı tren ulaşımına güzel bir seçenek sunuyoruz. Bursa’da yatırımlarımız aralıksız devam ediyor” şeklinde bilgiler verdi.

Bakan Karaismailoğlu, Hızlı Tren projesinin ışık görme töreninde Vali Yakup Canbolat, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri ve işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi