BUTGEM, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa çözüm üretirken, düzenlediği yaz kurslarıyla da geleceğin mühendislerini yetiştirme adına ilk tohumları atıyor. Yaz döneminde aralıklarla gerçekleştirilen kurs programlarının 1. döneminde 8-14 yaş arası yaklaşık 100 çocuk eğitim aldı. Programda telden araba, maket robot, ahşap oyuncak ve origami-kağıt sanatları uygulama eğitimi verildi.

HEDEF 300 ÇOCUK

BUTGEM tarafından verilen yaz eğitim programlarıyla çocukların motor kabiliyetlerinin artması, tasarım ve üretim bilincinin oluşması amaçlanıyor. Söz konusu eğitim programlarından şimdiye kadar 3 bine yakın kursiyer yararlandı. Yaz dönemi boyunca devam edecek kurslarda 300 çocuğun eğitim alması hedefleniyor.

TASARIM BİLİNCİNİ VE İŞ GÜVENLİĞİNİ ÖĞRENECEKLER

Bir haftalık program süresince çocuklara ayrıca; bireysel ve grup çalışması, tasarım bilinci, iş güvenliği kuralları ve proje mantığı konularında bilgiler kazandırılıyor. Saat 09:00-16:00 arasında ve bir hafta yapılacak eğitimler hakkında detaylı bilgiye www.butgem.org.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi