İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’la birlikte basın açıklamasında Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, Milletvekili Ümit Beyaz ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil Aydoğdu ve Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan hazır bulundu. Türkkan, Bursa’nın iyi yönetilmediğine dikkat çekti, yeni Anayasa tartışmalarıyla ülke gündemini değiştirilmek istendiğini söyledi. Gerçek gündemin vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıları olduğunu ifade eti.

‘YERALTI SULARI PERVASIZCA KULLANILIYOR’

Bursa trafiğinin halkı çileden çıkardığını kaydeden Türkkan, şöyle konuştu: “Kent içi trafik yoğunluğu. Bu sorun hala çözülemedi ve çıkılmaz bir hal aldı. Günü kurtarmak için tedbirler alıyorlar ama yetmiyor. Büyükşehir kenti yönetemiyor. Bursa alternatifi olmayan ana arterlere mahkum edilmiş durumda. Biran önce yeni düzenlemeler hayata geçirilmeli” diyen Türkkan, Bursalıların su faturalarıyla kazıklanmaya devam edildiğini belirterek, “Bursa olası bir kuraklık karşısında en hazırlıksız şehirler arasında geçiyor. Şehre biraz olsun nefes aldırması beklenen Çınarcık Barajı’nın Bursa’ya ulaştırılmasıyla ilgili yatırımlar çok ağır ilerliyor. Ve yeraltı suları bilimsel çalışmalar yapılmadan pervasızca kullanıldığını görüyoruz. Bursa’da su politikası da Allah’a emanet yürütülüyor. Su şehri Bursa’da vatandaşlar, en pahalı suyu içiyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katı atık bedelini faturalardan çıkarıp suyu ucuzlattık diyerek sorunu geçiştirdi. Halbuki talep edilen suyun birim fiyatının düşürülmesiydi” şeklinde ifadeler kullandı.

‘TEST MERKEZİ BURSA’NIN AYIBIDIR’

Türkkan, Bursa'nın hak ettiği yatırımları alamadığını iddia ederek,"Bursa sanayi, tekstil, otomobil ve metal gibi ekonomide büyüklüğü ele alan yapısıyla da ihracata büyük katkı sağlayan bir şehir. Ancak 18 organize sanayiyle çalışan Bursa’da bunu devam ettirme adına devletin en ufak bir çabası yok. Bursa’nın üretim ağının devam etmesi için ciddi kamu yatırımlarıyla desteklenmesi gerekiyor. Ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracak olan Yenişehir otomobil test merkezi yatırım için bütçe ayrılmadı. Konunun 8 yıllık yılan hikayesine de dönmesine yol açtı. Buda Bursa’nın ayıbıdır”

‘TİMSAH KAFASI NEDEN BİTMİYOR?’

Timsah kafasını bir türlü bitiremeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a tepki gösteren Türkan, "Bursa'nın evi timsahın hala bitirilmemesi ile Alinur Aktaş'ın beceriksizliğini ortaya koydular. Stadın adı timsah ama timsahın kafası hala bitirilmedi. Biz de merakla bekliyoruz ne zaman kafasına kavuşacak."

‘VATANDAŞ EKONOMİK PROBLEMLER ALTINDA EZİLİYOR’

Vatandaşın asıl gündeminin ekonomi olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, son olarak şunları söyledi:"Ülkemizin üzerine çöken kara bulutlar herkesi bunalttı. Ekonomik sorunlar karşısında vatandaşlar kasvetli günlerini yaşıyor. Ekonomik problemler altında eziliyor vatandaşımız. Tarımda bunalan köylü, insan hakları, ifade özgürlüğü, demokrasi adeta sorunlar haline dönüştü. Bu koşullarda iktidar bunalan toplumdan hiçbir muhalif söze sese tahammül göstermiyor. Korkunun egemen olduğu bir siyaset anlayışıyla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Her şeyin en iyisini ben yaparım anlayışı Türkiye’ye çok büyük zarar verdi. Havalarda uçuşan o nefret söylemleri ülkedeki kutuplaşmayı hızlandırıyor. İktidara karşı çıkan herkes terörist ilan ediliyor. İster kendisinden olmayana terörist damgasını vursun ister gündemi değiştirmeye çalışsın. Ancak vatandaşın karnını doyurmuyor. Vatandaş iktidarın yalanlarına inanmıyor. Artan hayat pahalılığı Türkiye’nin her yerinden hissediliyor. Milletin gerçek gündemi ekonomi"dedi.

Editör: Haber Merkezi